We moeten nog even wachten tot de échte zomeravonden zijn begonnen. Lang blijven hangen op het terras met witbiertjes in overvloed, het laagstaande zonnetje dat langzaam zorgt voor een rode gloed op de wangetjes en ‘s avonds heerlijk lang natafelen bij een luxe restaurant met vrienden. That’s the real life. Vorige week kreeg Misterdaily de uitnodiging om het Bluespoon Andaz Restaurant te ervaren. En wij zien dat moment als het officiële begin van de zomer. Frisse gerechten in combinatie met volle, rode wijnen. Perfect!

Het Bluespoon Restaurant maakt onderdeel uit van het luxueuze Andaz hotel. En dat is aan de binnenzijde direct te zien. Het smaakvolle interieur ademt finesse. De geuren uit de keuken vervullen en verblijden de zintuigen én het vooraf genieten van hetgeen ons te wachten staat maakt het geheel nog gezelliger. Het Bluespoon restaurant is typisch zo’n restaurant waarvan je tegen vrienden zegt: “daar moet je echt heen!”

Chef Kasper Stiekema en consorten
De keuken staat onder leiding van topchef Kasper Stiekema. Hij werkte eerder al voor sterrenrestaurants als  Ciel Blue en La Rive. Tevens was hij de teamaanvoerder bij Jamie Oliver’s Fifteen. Dat we in goede handen zijn moge duidelijk zijn. De kracht van Stiekema en zijn team? Het koken met no-nonsense Europese smaken met een fijn, oerHollands randje. Geen overdaad, geen onnodige apposities. Zoals ons broertje BLVD Man het al omschreef: Gewoon Kasper in de keuken.

Andaz
Ingrediënten en menu
In de wandelgangen gaat het gerucht dat chef Kasper Stiekema soms zijn keuken verlaat om een babbeltje te maken met de gasten. Hier vertelt hij hen over het menu, het reilen en zeilen binnen hotel Andaz en het concept Bluespoon. Mocht je Kasper op zijn vingers willen kijken dan raden we jou aan om de Chef’s Table te boeken. Hier zie je hoe de échte experts koken. Op het veelzijdige menu kan je kiezen voor een eendenrilette, kalfszwezerik (dit gerecht bestelden wij) en een single malt steak tartaar. Hierbij een roze dorade, witte asperges (verrukkelijk) of een vis-en zeevruchtensoep. Beter wordt het niet!

Daarnaast worden de producten geleverd door locals als Lindenhoff, Abraham Kef, Brandt & Levie én Frank’s Smoke House.

Lekker Amsterdams. Letterlijk.

Bluespoon Restaurant
Prinsengracht 587, Amsterdam
www.bluespoon-restaurant.nl
020 523 1234

 

Leave a Reply