Heb je geen zin om voedsel te verspillen met een gourmet avond waarbij altijd teveel over blijft? Heb je daarnaast ook geen zin om een gat in je portemonnee te graven? Maar ben je wel opzoek naar een plekje om te dineren deze Kerst? Wanneer je op alle vragen ‘ja’ kan antwoorden, zit je perfect bij Instock! 

Wij gingen voor jullie op pad om het restaurant ‘Instock‘ uit te proberen. Spoiler-alert: het was heerlijk en zijn nog nooit met zo’n goed gevoel de deur uit gestapt. Dit restaurant gaat namelijk voedselverspilling tegen én kan nog goed koken met ‘restjes’ ook! We hebben onwijs veel respect voor deze wijze van werken. Dat dit restaurant succesvol is, kunnen wij heel goed begrijpen. 

Kerst diner met een echte kerstgedachte

Kerst draait om gelukkig te zijn met wat je hebt, je realiseren hoe goed je het wel niet hebt met het dak boven je hoofd, familie en vrienden om je heen en nog lekker kan gaan eten ook. De ideale plek om dan te gaan eten is bij een restaurant die zich dit altijd realiseert. Instock realiseert zich hoeveel we hebben, en dat we dat helemaal niet hoeven te verspillen. En nee, je krijgt geen restjes op je bord gekwakt, zij sorteren al het voedsel op een bekwame manier.

Een deal is gemaakt met de visboer, alle overgebleven stukjes vis die niet gebruikt wordt in zijn aanbod, gaat naar Instock en wordt bijvoorbeeld een heerlijke tartaar van gemaakt. Ook met Albert Heijn is een samenwerking, want waarom een product weggooien waarvan de verpakking beschadigd is (en dus niet verkocht kan worden), maar wel nog in goede staat is?

Wat staat er op het menu?

Normaliter wordt er iedere dag, andere soorten groente, vlees, vis etc. aangeleverd. Dit betekent dat het restaurant elke dag een andere maaltijd kan serveren. Op deze manier kan je dus iedere keer weer van iets nieuws genieten bij dit restaurant! Al ben je de week ervoor er nog geweest, het menu wisselt en zo heb jij weer iets te proeven.

Voor de kerstperiode maken zij hiervoor een uitzondering. Er is een kerstmenu opgesteld voor de maand december die in principe hetzelfde blijft. Wellicht dat er een andere groentesoort in de soep zit dan de dag ervoor, maar de basis blijft hetzelfde. Dus we kunnen je dan ook zeker vertellen hoe dit menu smaakt! Deze hebben we natuurlijk even voor jullie voorgeproefd… Veel smaakexplosies en onbekende combinaties, dat maakt alle gangen onwijs lekker en uniek.

De eerste gang was een heerlijke gevulde minestrone soep met een tomatencake en gebakken uitjes. Deze viel erg in de smaak!

Gang nummer twee viel ook weer in de smaak, zelfs terwijl een van ons niet zo’n fan is van vis. Op dit prachtige plaatje is de kabbeljauwtartaar gepresenteerd. De citroen-vanille dressing maakte het helemaal af, super fris! Ook de chips op de mousseline van wortelgroenten waren top toevoegingen aan dit gerecht. Een top smakencombinatie!

Het hoofdgerecht werd als derde gang geserveerd, en hier hebben we van gesmuld. Het was helemaal stil na de eerste hap van deze bijzondere driehoekige gnocchi à la Vince.

De grootste verrassing bracht het kleinste gerechtje met zich mee. Het is een pre-dessert met een smakencombinatie die je doet verbazen. We gaan hier ook gewoon helemaal niets over verklappen, laat het een spectaculaire verrassing blijven!

Het toetje… Het hoogtepuntje van de avond… Dulce de leche was nog nooit zo lekker! Met een koffiecrumble, hazelnoot, gebakken banaan en affogato is dit zeker een afsluiter om nog ruimte voor over te houden. We delen graag de foto met je, al ziet het er in jouw ogen wellicht niet uit als het lekkerste toetje, wij weten hoe het smaakt dus voor ons ziet dit eruit als een hemeltje op aarde.

Kom je ook langs?

Zoals op de foto’s te zien is, is de presentatie van de gerechten in Instock net een culinair hoogstandje. En vooral daarom is het concept achter dit restaurant zo bijzonder goed uitgevoerd, we vinden het maar knap. Culinair en milieubewust is een perfecte combinatie voor de tijd van nu. Wat ook leuk is om te weten, is dat het restaurant ook een vestiging in Den Haag en Utrecht heeft. Waar je ook heengaat, overal zorg je voor minder voedselverspilling tijdens de Kerst!

Leave a Reply