Stel je wordt gebeten door een kat. Niets aan de hand zou je denken, beetje pijn. Morgen weer beter. In het geval van Paul Gaylord (heeft z’n naam ook al niet mee) verliep het een beetje anders. Hij werd in zijn hand gebeten door zijn eigen kat (juni 2013) en ontwikkelde ‘Bubonic plague’ (Wiki hier). Zijn armen begonnen enorm op te zwellen, werden zwart en hij raakte na een paar dagen in een coma. 27 dagen later werd hij wakker. Hij leefde nog. Deze week werd hij geïnterviewd door The Guardian.

De 61-jarige Gaylord balanceerde een maand op het randje van leven en dood. ‘De Zwarte Dood’ (meer geschiedenis hier) zorgde ervoor dat zijn vingers geamputeerd moesten worden. Hij heeft het geluk er nog te zijn, na de beet stopte namelijk zijn hartslag en klapte zijn longen in. Hoe gebeurde het? Hij probeerde een muis uit de bek van de kat te halen waarna hij gebeten werd. Hierdoor werd hij geïnfecteerd met de pest.

‘I still have my hands and part of my thumbs. They took off all the toes on my left foot, and about a third of my right foot is gone. It’s hard to believe it happened to me, but rather than feel depressed, I’ve always felt positive and happy to be alive.’

Weerwolf familie krijgt laserbehandeling

Leave a Reply