De manschappen kijken elkaar vastberaden aan. De wieken van de helikopter klinken zwaar, het oorlogsgeweld nadert. Over een paar minuten moet er gesprongen worden, één voor één de helikopter uit. Landen met een parachute op onbekend en zeer gevaarlijk terrein. Bang ben je niet. Je kan het meer gezonde spanning noemen. Je kijkt om je heen en ziet de ogen van je kameraden, je buddy’s. Dit is waar al die maanden hard voor gewerkt is. Briefings, trainingen, gear-checks, overnachten in het woud, communicatie-oefeningen. Jullie zijn er klaar voor. De Commando’s zijn er klaar voor.

Niet iedereen kan de uitputtende omstandigheden aan waarin commando’s moeten werken. Van de hete woestijn tot onherbergzame gebieden waarin gebivakkeerd moet worden. De Commandotroepen zijn het elite-korps van Nederland. Hier opereren de meest intelligente, fitte én krachtige jongens van defensie. En dat is wel zo nodig aangezien dit in een later stadium je buddy’s zijn. Op zowel de relaxte momenten waarop je met elkaar kan grappen op de kazerne als op de levensbedreigende momenten dat je echt op elkaar moet bouwen.

01-hero

Commando’s moeten in het heetst van de strijd kunnen presteren. Waar dan ook ter wereld. En daarom ondergaat deze groep een zeer strenge selectie. Een selectie op fysiek en mentaal gebied. Zij moeten weten wat ze aan je hebben, of jij een carriere bij het Korps Commandotroepen aankan, of je veilig en verstandig ter werk gaat, maar de risico’s tegelijkertijd niet schuwt. Deze kwaliteiten kan je oefenen, en daar kan jij –als nieuwe commando – thuis op oefenen.

Het Korps Commandotroepen een speciale KCT-applicatie ontwikkeld. In deze app kan je zelf je mentale en fysieke vaardigheden als mogelijk, toekomstige commando testen. Centraal staat een speciaal trainingsprogramma van zes weken waarin je tot het uiterste zal moeten gaan. Ook de mentale missies zullen jouw karaktereigenschappen naar voren doen komen.

03-hero

Heb jij het in je om Commando te worden? Download nu de KCT-app!

Leave a Reply