Het zonnetje wilt ons maar niet verlaten lijkt wel. Maar wij Nederlanders vinden dat ook geen probleem. Terrasjes pakken, zonnen maar vooral ook meer sporten! Niet alleen een strak lichaam maar ook een leeg hoofd van alle depressiviteit van de afgelopen winter.

Hardlopen is erg populair, maar niet zo simpel als dat het lijkt. Als je niet veel sport moet je jezelf niet dwingen om het eerste rondje 10 kilometer te hebben afgelegd. Bouw het op, maak een schema en hou je er vooral ook aan. Het is een leuke oefening om sneller fit te worden en je hoofd leeg te maken, maar ook een blessuregevoelige sport.

Er zijn genoeg mensen die het leven zonder sport zich niet kunnen voorstellen. Iedereen heeft zo zijn eigen reden waarom sporten bij hun dagelijkse leven hoort. De een vindt het een manier van ontspannen en de ander wilt weer een strak lichaam. Uithoudingsvermogen, sociale aangelegenheid of zelfrespect hoor je ook steeds vaker als reden voorbij komen. Wat is jou reden om te sporten?

Als je de stap neemt om met hardlopen te gaan beginnen, doe dit dan rustig aan en zorg voor voldoende gezonde voeding. Voldoende vitamines en mineralen zijn uiterst belangrijk voor je spieren om zo goed en snel mogelijk weer te herstellen. Vitaminestore.nl kan je hier een handje bij helpen. Het kan de pijnklachten voorkomen en je uithoudingsvermogen groter te maken. Meestal loop je drie keer per week hard. Het hardloopschema wordt hier ook op gebaseerd met steeds oplopende tijden per dag en per week.

De meeste mensen lopen gemiddeld na 10 weken ongeveer 5 kilometer, hangt ook net van je tempo af. Het zou zomaar kunnen gebeuren dat je het ‘hardloopvirus’ te pakken krijgt en elke dag uit kan kijken naar een rondje hardlopen. Als dat het geval is moet je je schema natuurlijk aanpassen zodat er nog steeds rekening gehouden wordt met blessures.

Leave a Reply