Estadio Mestalla, het stadion van de voetbalclub Valencia CF. Het stadion bestaat al sinds 1923 en zou eigenlijk worden ingeruild voor het nieuwe stadion: Nou Mestalla. Vanwege geldgebrek en de weinige successen die Valencia CF heeft behaald is dit niet door gegaan en speelt de voetbalclub uit de sinaasappelstad nog steeds in het Mestalla stadion.

Gelukkig spelen ze daar nog want wat is dit een mooi stadion! Bij aankomst zagen we de vleermuis geprint op de stoelen van de tribunes, de vleermuis staat symbool voor de stad Valencia. Ook zagen we het 2de van Valencia CF (Valencia CF ) het veld oplopen, zij trainden voor de play-offs die ze zouden spelen om in de La Liga 123 te spelen. Vanuit de spelerstunnel het veld oplopen is echt een magisch moment. De supporters zijn dichter op het veld door de steile tribunes die de voetbalclub heeft gebouwd. Aan de zijkanten bij de hoofdtribune zie je geen uitbreiding van de tribunes, dat komt vanwege de ligging van het stadion. Er ligt namelijk een weg op deze plekken, de gemeente wil niet hebben dat deze verdwijnt.

Vergeet Levante niet

In de stad Valencia is nog een voetbalclub, namelijk Levante. Levante is een voetbalclub wat een niveau lager speelt dan Valencia CF. Levante is dit jaar gepromoveerd naar de divisie waar Valencia CF ook in speelt. De wedstrijden tussen deze twee teams zorgen voor veel concurrentie in de stad en dat maakt de wedstrijd alleen maar spannender. Fanatieke families praten weken voordat de wedstrijd begint al niet meer met elkaar. Doordat Valencia CF steeds beter werd dan Levante kregen ze ook nog een andere rivaal op hun niveau: Villareal. Deze voetbalclub ligt in de streek van Valencia CF en zorgt ook voor grote ophef in de streek. De vorige uitwedstrijd had Valencia CF met 2-0 gewonnen, maar thuis hebben ze weer verloren met 3-1.

Valencia CF hebben geen vedettes meer zoals David Villa, Kempes of Di Stefano. Ze hebben nu publiekslievelingen zoals Dani Parejo. Mijn voorkeur gaat uit naar de spits Santi Mina, hij is slim, snel en heeft belangrijke doelpunten gemaakt voor Valencia CF. Bij de jeugd zijn er veel spelers doorgebroken bij andere clubs, met name Isco van Real Madrid en David Silva van Manchester City.

Van veel geluk kan Valencia niet spreken

Valencia heeft de laatste tijd veel pech gehad, slechte resultaten, geen Champions League en er zijn vele trainers vertrokken. Ze zijn dit seizoen ook 12de geworden in de competitie. Dit komt mede door een slechte seizoensstart. Door aankopen zoals Nani die afgelopen jaar het EK won met Portugal en Simone Zaza die een belachelijke aanloop nam voor zijn penalty op het EK speelt Valencia CF stukken beter. De coach Voro is ontslagen, maar in Valencia hebben ze vertrouwen in de nieuwe coach Marcelino. Hij was de hoofdcoach van rivaal Villareal CF, dus het wordt een spannend seizoen volgend jaar!

Kortom blijft het Stadion Mestalla één van de mooiste stadions van Spanje en hoop ik dat Valencia CF volgend seizoen beter gaan spelen want dit seizoen was dramatisch. Volgend jaar is Levante weer op hetzelfde niveau als Valencia en zal er weer veel spanning bij de supporters aanwezig zijn tijdens de wedstrijden. AMÚNT Valencia!

Leave a Reply