Gisteravond was het zover, de grootste show uit de carrière van Chef’Special, een heel speciaal optreden dus! Leadzanger Joshua Nolet liet dan ook weten dat de band volop wilde genieten van de gehele avond. EARTH Water gaf ons de kans om bij dit spectaculaire optreden aanwezig te zijn. 

EARTH Water? Wat hebben zij met deze fantastische band te maken? Nou, Chef’Special is al jarenlang ambassadeur van EARTH, zo ook de Ziggo Dome. Mede dankzij hun en de bijdrage van andere partners heeft EARTH Concepts al een bedrag van ruim € 1.056.989 kunnen doneren, waarmee verschillende waterprojecten zijn gefinancierd.

Het is dan ook helemaal niet lastig om EARTH te steunen, misschien dat het daarom zo populair is onder verschillende artiesten zoals Chef’Special maar ook Girls Love DJ’s bijvoorbeeld. Het enige wat je hoeft te doen is in plaats van normale koffie, EARTH Coffee halen. Of thee, of water. Dagelijks sterven er wel 6.000 mensen, voornamelijk kinderen, door het gebrek aan schoon drinkwater. Door producten van EARTH te drinken help je mee schoon drinkwater te creëren en dit aantal mensen te verminderen.

“We begonnen op een camping, voor 3 padvinders die daar kwamen voor hun rust”

Chef’Special heeft écht uitgepakt en het gehele publiek danste, klapte, zwaaide en zong mee met de band. Het was een prachtig plaatje om te zien. Alle handen van achteren naar voren tijdens “Biggest Monkey”, iedereen zong hard mee met “In Your Arms” en alle lichtjes van mobiele telefoons gingen aan tijdens “Nicotine”.

Aan het eind van de show liet Joshua weten hoe zij als band ooit begonnen zijn. Ze gingen uit eigen initiatief campings en barretjes af en vroegen of zij mochten komen spelen in ruil voor een slaapplaats. Het eerste publiek waarvoor zij speelden waren 3 padvinders. “Zij kwamen daar voor hun rust”, zegt Joshua lachend. Je hoort de dankbaarheid in zijn stem dat zij nu zo ver gekomen zijn en in een uitverkochte Ziggo Dome optreden.

 

Leave a Reply