Obertauern: zon, sneeuw en wellness, de drie sleutels voor een heerlijke wintersport! Na zo’n intense dag op de ski’s (of het snowboard) in de koude sneeuw, even heerlijk opwarmen in de sauna en jacuzzi…

Obertauern, die-hard skiërs en snowboardfans bleven hier een winter die ze nooit zullen vergeten en daarbij ook de langste! Al vanaf december is het namelijk mogelijk om hier de winterpret te beleven.

Extreem zwarte piste

“De Muur” van Oostenrijk, zo wordt de Gamsleiten 2 ookwel genoemd. Alleen al het bekijken van de mafklappers die hier vanaf durfden te gaan begonnen wij te huiveren. Deze piste is zo steil, op sommige gedeeltes is het hellingspercentage wel 100%! Voor de echte durvals is dit een ware uitdaging. Natuurlijk zijn er ook nog veel meer pistes om je op te vermaken zonder deze steile hellingen. Naast pittige skiroutes en off-piste afdalingen, zijn er ook genoeg tochten die te doen zijn voor de hele familie met enige wintersportervaring.

Waarom Obertauern? Op deze plek ben je verzekerd van sneeuw (heel belangrijk), maar daarnaast is het ook heel overzichtelijk. Je zal hier niet snel de weg kwijt raken. De meeste accommodaties zijn per ski bereikbaar, zo onze ook. Je kan Obertauern zien als een soort van pot, de bergen liggen om het ‘dorp’ heen. Dus welke kant je ook op kijkt, aan de ene kant gaat de berg omhoog en de andere kant, waar de berg omlaag gaat, is het dorp.

Sneeuwfietsen, voor wie eens wat anders wilt

In Obertauern zijn ze gek van wintersport, daarom is het mogelijk hier nog veel meer te doen dan alleen maar skiën en snowboarden. Denk bijvoorbeeld aan ‘snowkiting’ en ‘snowbiking’. Wij testten de sneeuwfietsen uit en dit was lachen! Het gekke was: je draait door middel van je hoofd. Dus sturen doe je niet, je kijkt naar de kant waar je op wilt gaan en vervolgens ga je die kant ook daadwerkelijk op. In de video zie je een stuk van deze ervaring!

Om de ervaringen in Obertauern helemaal optimaal te maken, kan je de dag nog afsluiten met ‘snowhiking’. Het klinkt wellicht wat saai, door de sneeuw heen lopen, maar het is net alsof je even in Game of Thrones belandt bent. Winter is coming!

Na een intense wintersport sessie

In Obertauern weten ze als geen ander hoeveel trek je kan hebben na een intense wintersport sessie. Overal zijn heerlijke gerechten verkrijgbaar. Onze Oostenrijkse favorieten: Knödel en Kaiserschmarrn! Vergeet deze niet uit te proberen, of juist wel, dan weet je niet wat je mist.

Niet alleen is het tijd voor (veel) voedsel en drinken (Schnapps), ook is het tijd om even goed op te warmen. Waar kan je dit beter doen dan in de sauna? Aan wellness geen gebrek in Obertauern. In het hotel Steiner was een heerlijke aparte spa te vinden, hiervan mogen de gasten gebruik maken. Er is een gedeelte voor zwemkleding (paar sauna’s, rustgebied, zonnenbank, zwembad en jacuzzi) en er is een afdeling zonder zwemkleding. Hier vind je alles, van verschillende sauna’s tot aan het Turkse stoombad en uiteraard kan je afkoelen in de sneeuw met de trap naar boven…

Muziek: “Auf Uns” door Andreas Bourani

Kerel, waar is mijn auto?

In Obertauern zijn verschillende events en spectakels te beleven. Zoals: een echte schattenjacht! Na een denderend startsignaal gaan meer dan 1.000 schattenjagers opzoek naar hun geluk. Er zijn namelijk verschillende prijzen op te graven, verborgen in de sneeuw. Uiteraard hoort hier ook een echte jackpot bij: sleutels tot een gloednieuwe BMW X3, begraven in een van de schatkisten diep onder de sneeuw.

Leave a Reply