Gek op koken? Nee, wij ook niet. Daarom geven we jullie in dit artikel wat keukenhacks zodat jij niet te lang in de keuken hoeft te staan! Want zeg nou zelf, we hebben toch wel betere dingen te doen?

1. Aardappelen schillen zonder mesje

Dit is pas makkelijk! Kook de aardappelen in de schil en laat ze dan snel afkoelen in ijskoud water. Je weet niet wat je overkomt, het vel zal er zo vanaf glijden! Super makkelijk.

2. Vervelende pan die overkookt

Overkoken, het kan zo vervelend zijn. Zit je even te appen met die leuke griet van afgelopen weekend, hoor je het alweer lopen hoor. Rennen voor je leven om die deksel van de pan te halen. Voorkom overkoken door een houten pollepel overdwars over je pan te leggen. Het hete water blijft uit de buurt van het hout.

3. Bak je bacon in de oven

Vlees! Bacon! We houden ervan. Heb je je ooit afgevraagd hoe je die perfect krokant en niet te vet gebakken bacon maakt? Blijkbaar maak je die niet in de pan, maar in de oven!

4. Magnetron schoon houden

In de keuken staan gaat niet alleen om koken, ook over schoonmaken. Helaas, zijn we hier ook niet al te dol op! Maar een magnetron schoon houden kan makkelijk. Vul simpel een bakje water met citroen, een vaatwastablet of schoonmaakazijn en laat dit een paar minuten verwarmen in de magnetron. Als het goed is zal alles wat vies aangekoekt is in de magnetron nu los moeten laten.

Ben je toch bezig in de keuken? Check dan Horecarama voor wat handig keukengerei.

Leave a Reply