Het einde van de zomer is in zicht, maar dat betekend niet dat je niet meer het water in kan duiken om lekker sportief bezig te zijn. In dit artikel geven wij jou drie tips om te starten met wakeboarden.

Get up, stand up

De eerste uitdaging begint al met rechtop staan in het water. Er zijn verschillende manieren om op het water te komen. Je kan al staand vanaf de kant beginnen, maar als beginner wordt er aangeraden om in het water te gaan liggen en jezelf vanaf daar op te trekken. Wat belangrijk is, is dat je, je board niet recht in het water zet. Dit geeft veel weerstand en op deze manier zal je hoogstwaarschijnlijk niet omhoog komen. Beeld je in dat je board het water snijdt, dan doet je board de rest vanzelf. Wat daarna cruciaal is, is dat je niet te snel opstaat. Wanneer jij te snel wilt opstaan zal je board zinken en dan val jij op je gezicht.

Het touw

Het touw is natuurlijk een belangrijk element tijdens het wakeboarden. Als je een beginner bent is het aan te raden om een korter touw te nemen. Dit maakt het vaak makkelijker om op te staan in het water. Het is ook belangrijk om te weten dat je niet aan het touw moet trekken tijdens het wakeboarden. Laat de boot het werk doen. Als je aan het touw gaat trekken bestaat de kans dat de neus van je board in het water komt en dan val je weer plat op je gezicht. Blijf relaxed en hou je armen recht.

Oefenen, oefenen en nogmaals oefenen

Deze tip klinkt voor de hand liggend (en dat is ‘ie ook wel): blijven oefenen! Wakeboarden is een lastige sport waarbij veel komt kijken. Geen wonder dat je binnen een halfuur al rechtop blijft staan. Ga zo vaak mogelijk oefenen achter een boot of op een zogeheten kabelbaan en raak niet gefrustreerd! Je zult zien dat je naar verloop van tijd steeds beter wordt. Ohja, en, vergeet natuurlijk ook niet te genieten.

Hopelijk hebben wij jou genoeg tips gegeven om aan de slag te gaan met een wakeboard. Happy waking!

Leave a Reply