Horloges zullen nooit uit de mode raken, wel blijven er verschillende trends rondom de stijl, maten en materialen van de horloges. Welke trends zijn er in 2019 te volgen? En willen we die volgen is natuurlijk een tweede vraag…

Het polshorloge werd uitgevonden door Patek Philippe aan het einde van de 19e eeuw. Het werd toen voornamelijk gezien als vrouwensieraad, tegenwoordig dragen meer mannen dan vrouwen het klokje. 

Nostalgie

Er duiken steeds meer hippe 90’s en 00’s feesten op in Amsterdam, de flared broeken worden nog populairder, kortom: des te meer vintage, des te meer in de mode. We houden ervan! Op het gebied van horloges gaan we zelfs nog verder terug in de tijd. Denk aan jaren 50 maar ook aan de jaren 20. Je kan hierbij zelf helemaal bepalen wat het beste bij je past. Zolang het maar lekker wat nostalgie opwekt.

Blue is the new black, green is the new blue

Lekker ingewikkeld niet? Blauw is nog steeds toonaangevend in de wereld van horloges, maar groene wijzerplaten beginnen wel langzamerhand steeds meer op te duiken. We verwachten dat veel horlogemakers hier snel in mee zullen gaan, en daarom groen ook een trend zal worden in de kleuren van horloges in 2019. We wachten het af!

Zo eenvoudig als de cluse

Weet jij schoonheid te vinden in eenvoud? Tegenwoordig kunnen steeds meer mensen simpele en rustige items waarderen, zo ook in horloges. De cluse horloges van trendjuwelier.nl zijn verfijnd zonder afleidingen. De minimalistische trend, kunnen we deze ook wel noemen. Een trend die veelal opdruikt in de sieradenwereld en ook op het gebied van tatoeages.

Wellicht komt het door onze mobiele telefoons dat we nu meer verlangen naar de simpelheid in overige items in het leven. Er zijn horloges die naast de tijd ook de datum, temperatuur, hartslag, enzovoort aangeven. Maar is dit echt nodig? Het is immers zo dat wanneer je op je horloge kijkt, je eigenlijk gewoon wilt weten hoe laat het is, daar zijn deze handige armbanden wel voor gemaakt. Op de telefoons, laptops en overige apparaten krijgen we al zoveel prikkels de hele dag, dat een horloge het best rust uit kan stralen om onszelf nog een beetje rustig te houden.

Wat is jouw favoriete horloge?

Leave a Reply