Is het je wel eens overkomen? Je ziet een heerlijke rode wijn op de kaart staan, maar deze wordt alleen geserveerd per fles. Degene waarmee je aan het tafeltje zit drinkt namelijk liever witte wijn. Dat is pech, heerlijke wijn weg. Tenzij je een hele fles op wil drinken natuurlijk.

In Den Haag is een unieke hotspot geopend voor al jouw wijnwensen. In het hartje van de Hofstad kan jij namelijk bij restaurant ‘By NOA’ maar liefst 60 wijnen per glas bestellen. Naast een selectie uit traditionele wijnlanden zoals Frankrijk en Italië serveert By NOA ook wijnen uit minder voor de hand liggende wijnlanden, zoals de Verenigde Staten en Argentinië.

Dat is pech, opening weg

General Manager Dimitri Kalaitzis had maandenlang samen met zijn team uitgekeken naar de opening van het nieuwe Mövenpick Hotel The Hague, waarin het restaurant By Noa gevestigd is. Helaas brak op de dag van de opening de coronacrisis uit en bleef het hotel dicht. Gelukkig kon hij wegens de versoepelingen de deuren openen om eindelijk gasten te ontvangen in het prachtige hotel. Het restaurant By NOA is de kers op de taart. Met het concept mikt hij niet enkel op toeristen, maar hoopt ook de lokale bevolking enthousiast te maken. Dat is bij ons in ieder geval gelukt.

Meer dan een hotel-restaurant

Je zal Nederlanders niet heel snel in een restaurant vinden van een hotel zonder dat zij in het hotel verblijven. Toch zou het concept van de top wijnen op de kaart die per glas geserveerd worden veel mensen over de streep kunnen trekken. Wij zouden hier in ieder geval wel snel weer een bezoekje willen brengen. De locatie is perfect, nabij een van de gezelligste straatjes van Den Haag.

Wijnen, wijnen, wijnen

Bij By NOA kan je zeker wijnen, wijnen, wijnen. Op de kaart kan je alle wijnen per glas bestellen, en er staan me toch een aantal parels in! Een gat in de markt, meent Kalaitzis. “Hoe vaak gebeurt het dat je zin hebt in een wijn die je enkel per fles kunt bestellen? Je hoeft niet een hele fles te nemen om een andere wijn te proberen. Ieder zijn smaak, toch?”

Helemaal mee eens! Mocht je toch een bezoekje brengen, probeer dan ook de menukaart uit. De wijnen passen namelijk ook uitstekend bij de gerechten op de kaart. Je kan een driegangenmenu bestellen voor 37,50. We genoten vooraf van heerlijke desem stokbroden met huisgemaakte dips, vervolgens kwam de buikspek als voorgerecht op tafel met een heerlijke rode wijn.

Als hoofdgerecht kregen we de kabeljauw. Vis wordt eigenlijk altijd geserveerd met witte wijn, dus we waren heel benieuwd hoe we van de rode wijn over zouden gaan op de witte. Tot onze verbazing kwam er een witte wijn op tafel die we nog nooit eerder geproefd hadden. Fantastisch! Een heerlijke smaak, de Fumé Blanc, Robert Mondavi, Napa is zeker een aanrader van de wijnkaart.

Tot slot uiteraard een dessert. Er staan desserts op de menukaart die je niet gewend bent, zoals de ‘zoete witlof’ en ‘wortel’. Toch hebben we genoten van deze afsluiter, met als aanraders de ‘vijg’ en de ‘wortel’.

Ben jij al langs geweest?

Leave a Reply