Je altijd al eens afgevraagd waarom er voornamelijk mannen in de techbranche werkzaam zijn? Op 1 juni organiseren Honeypot en Mindspace een panel event met het onderwerp Diversifying Code: What does it mean to get ‘Women in Tech’.

Op initiatief van Honeypot gaan expert zoals Lina Kucinskaite (vanMoof), Isabella Brookes (WeTransfer), Khyati Vashi (Molli), Amrita Ramsaransing (BRXS), Vivien Cheung (Airwallex)  en Silvia Mur Blach (Honeypot) met elkaar in gesprek over dit urgente onderwerp. Wat zijn eigenlijk de obstakels om in de tech branche te werken? En hoe kunnen er meer vrouwen worden aangetrokken om in deze branch een baan te vinden?

Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat bij diversiteit op de werkvloer meer creativiteit, betere prestaties en een gezondere teamcultuur wordt bereikt. Hoe wordt het stereotype van alleen de mannelijke techneut opgeschut?

Drie onderwerpen

Het panelgesprek, gemodereerd door Amrita Ramsaransing (BRXS), zal bestaan uit drie hoofdonderwerpen. Het eerste onderwerp zal gaan over het gebrek aan interesse in tech- en softwarevakken op scholen en universiteiten. Komt dit doordat goede rolmodels er nog niet zijn voor de kids of zijn de clichés op latere leeftijd betreft de mannelijke cultuur gewoonweg waar?

Het tweede onderwerp gaat over de mogelijkheid hoe vrouwen daadwerkelijk aan een tech-job kunnen komen. Moeten zij overpresteren om aan de bak te kunnen door de heersende ongezonde mannencultuur?

Tot slot zullen de experts dieper ingaan op de diversiteit binnen het team en de daarbij horende gezondere en veilige bedrijfscultuur. Naast dat het over ‘Women in Tech’ gaat, wordt het onderwerp breder getrokken naar de LGBTQIA+ Community.

Inclusiviteit hoog op de agenda

Honeypot is het grootste Tech-gefocuste banenplatform in Europa en focust zich continu op de markt. Ze houden hun kennis op peil door terugkerend onderzoek te doen naar de achtergronden en drijfveren van developers. Hierdoor staat inclusiviteit dan ook hoog op de agenda bij Honeypot. Mindspace gelooft dat een veilige en inspirerende werkplek leidt tot enthousiasme bij mensen om naar werk te komen, waardoor bedrijven groeien. Daarnaast richt Mindspace zich ook op de inclusiviteit van hun bedrijf. In een artikel, door hen gepubliceerd op womensday jl., legt Mindspace uit hoe zij bewust werken aan het doorbreken van genderongelijkheid en vooroordelen. Bij Mindspace zijn 70% van de werknemers vrouw en 65% van de directors en ‘higher management’ posities worden vervuld door vrouwen. Het is dan ook geen verrassing dat Mindspace en Honeypot elkaar hebben gevonden in aankomend panel event.

Inmiddels enthousiast geworden en wil je meepraten met de experts over ‘Women in Tech’? Schrijf je dan in via liefka@iconicstudios.nl. Hoe kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat  ‘The Gender Gap’ wordt verkleind en meer meisjes en vrouwen enthousiast kunnen worden gemaakt voor de Tech Business? Wees er snel bij om jouw plekje te bemachtigen!

Programma: 

4:00pm Welcome cocktail

4:30pm Expert’s Panel

5:30pm Q&A, networking en cocktails

7:00pm Final

 

Adres:
Mindspace Dam
Nieuwezijds Voorburgwal 162, 1012 SJ Amsterdam

Leave a Reply