Wil je een veelzijdige roadtrip maken? Dan is Portugal dé bestemming voor jou. Natuur, stand, rust, stad en terras, je vindt het er allemaal.

In dit artikel lees je over de eerste stops die we aanbevelen bij een roadtrip van Lissabon naar Faro. Via Booking.com boekten we de auto welke we makkelijk op Lissabon Airport op konden halen en weer terug konden brengen bij Faro Airport. Want jawel, bij Booking.com kan je ook auto’s huren! In totaal heb je aan anderhalve tank genoeg voor deze gehele route.

Lissabon

Lissabon Airport – Lissabon: 10 minuten
Autoverhuur: Hertz, via Booking.com (full insurance aanbevolen)
Verblijf: Ramada by Wyndham Lisbon

Het eerste verblijf is zo’n 10 minuten rijden vanaf Lissabon Airport. Ramada by Wyndham Lisbon ligt buiten het drukke centrum, maar wel centraal waardoor je in 10 minuten met de auto, taxi of openbaar vervoer in de drukte bent. Het hotel is voorzien van een parkeergarage, gym, ontbijtbuffet, bar en restaurant.

Bij dit hotel kan je dus jouw fitness bijhouden en vervolgens aanschuiven bij een divers ontbijt. Hier kan je gezond ontbijten met fruit, eieren, yoghurt… Maar aangezien het ten slotte wel vakantie is, staan er ook diverse heerlijke broodjes en banket. Wanneer je een kamer boekt op de hoogste verdieping heb je een prachtig uitzicht over Lissabon. Het personeel is attent en staat voor je klaar wanneer je vragen hebt.

Restaurant tip: Restaurant Palácio Chiado

Lissabon is een prachtige stad, na drie uur vliegen vanuit Amsterdam ben je er al. Authentieke straten, vele bezienswaardigheden en culinaire hotspots. Lissabon heeft het allemaal. Mocht je na het verkennen trek krijgen, dan raden we Restaurant Palácio Chiado aan.

Klassiek, trendy en smaakvol. Daar staat niet alleen het menu vol mee, maar zo voelt ook het interieur. Er zijn vier verschillende dinerkamers waar je plaats kan nemen. Elke ruimte heeft een eigen sfeer, dus neem vooral plaats waar je je het lekkerst voelt.

Naast de dinerkaart is er ook een cocktailkaart die het zeker waard is open te slaan. De aanraders van het restaurant zijn de ‘Oh My Sweet Passion’ en de ‘Green Lantern’. Waarbij de laatste meer in de smaak voor mannen valt. Onze aanraders voor het diner: ‘Sautéed shrimp with sweet chilli and guacamole’ als voorgerecht, ‘Grilled tiger prawns with shrimp riso­tto and asparagus with lime’ als hoofdgerecht en de ‘Crispy vanilla, fresh red fruits and cocoa crumble’ als dessert.

Setúbal 

Lissabon – Setúbal: 45 minuten
Autoverhuur: Hertz, via Booking.com
Verblijf: Marina Blue

Verwelkomd door een lieftallig koppel arriveerden we bij het eerste verblijf ‘Marina Blue’. Op zo’n 5 minuten lopen van het verblijf kan je gratis de auto parkeren. Het ‘schippersinterieur’ is erg sfeervol en aan elk detail is gedacht. In je kamer vind je een heerlijk bed, fijne badkamer en balkon. Het is precies genoeg en mocht je meer ruimte op willen zoeken dan kan je gebruik maken van de gemeenschappelijke benedenruimte of het ruime dakterras.

Mocht je trek hebben kan je je aanmelden voor het ontbijt, of de gemeenschappelijke keuken gebruiken. Tevens kan je die ook gebruiken voor lunch of diner, maar uit eten gaan is op vakantie natuurlijk net even lekkerder. En ook hier hebben we een tip voor je.

Restaurant tip: Taberno Do Largo

Vanaf Marina Blue loop je door het prachtige stadje in zo’n 10 minuten naar Taberno Do Largo. Dit is dé aanrader van het stadje, je wil dit absoluut niet missen. De eigenaar, Gaiveu, kan als de beste recepten op de kaart zetten. Dit zijn onze aanraders voor het diner: ‘Fried cuttlefish strips with lemon mayonnaise’ en ‘Taberna’s Octopus salad’ als voorgerechten, ‘Pregos’ op ‘Bolo do Caco’ als hoofdgerecht en de ‘Abade de Priscos’ als dessert (een familie recept).

Vooral de Pregos op het zogenoemde broodje ‘Bolo do Caco’ was een verrassing. We kozen voor de variant met de tonijn steak welke precies goed medium gebakken was en afgetopt met gebakken uien wat zeer goed smaakte bij het bijzondere broodje uit Madeira. Hier komen we zeker nog eens voor terug!

Santiago do Cacém

Setúbal – Santiago do Cacém: 1 uur en 15 minuten
Autoverhuur: Hertz, via Booking.com
Verblijf: Reserva Alecrim

Als je opzoek bent naar een plek om helemaal te ‘ontstressen’, dan ben je op deze plek bij het juiste adres. Reserva Alecrim, Eco Suites Resort is een plek waar je helemaal tot rust komt. De glamping is van hoog niveau, zo beschikt een dome al uit een luxe badkamer, hemels tweepersoonsbed, nog twee bedden boven de badkamer, een volledig ingericht keukentje, eettafel, kledingkast en tuinstoelen bij een adembenemend uitzicht. Vanuit een panoramische dome word je wakker met het uitzicht vanuit bed. In de avond kan je op je eigen terras een fles wijn opentrekken onder de volle sterrenhemel. 

 

Naast de domes beschikt Reserva Alecrim ook over een infinity pool, nature pool, indoor pool en een restaurant. Dit restaurant, Country Pizza Bar, ligt tegen de nature en infinity pool aan en kan je heerlijk eten. Het klinkt wellicht als een simpele pizzeria, maar neem van ons aan dat je hier veel culinairder uit eten kan gaan dan je op het eerste oog zou verwachten.

Restaurant tip: Country Pizza Bar

In de keuken staat Fred, de man van Beatriz. Zij runnen samen Country Pizza Bar. In de keuken wordt met passie gewerkt en van jongs af aan wist Fred al raad met deeg. Geleerd van zijn oma en nu maakt hij zijn eigen recepten. Na zoveel ervaring komen er speciale creaties op tafel te staan. Denk aan een bruchetta met geitenkaas en druiven, een Griekse ‘boat’ pizza, maar ook de ‘normale’ pizza’s zijn van kwaliteit.

Naast de dinerkaart is ook hier de cocktailkaart een aanrader. Helaas staat de beste cocktail creatie met gebrande kaneel van de bartender Alex nog niet op de kaart, maar deze kan je wel aanvragen. De sfeer is hier namelijk superrelaxed en open, er bestaat geen haast.

Restaurant tip: Restaurante Solar Dos Leitões

Wanneer je de lokale smaak van Portugal wil proeven ben je in 10 minuten rijden bij het lokaal welbezochte restaurant: Restaurante Solar dos Leitões. Er wordt hier veel waarde gehecht aan tradities en zo gaan de recepten al jaren mee in de familie. Het restaurant staat vooral bekend om hun varken. Iedereen komt hier terug voor de ‘black pig’. Vooral als vleesliefhebber kan je hier wild worden van de gerechten. Aangezien het familierecepten zijn maak je eigenlijk altijd een goede keuze.

Activiteit tip: Badoca Safari Park

Wanneer je kinderen hebt om te vermaken is een dagje naar Badoca Safari Park zeker een goed idee. Op 10 minuten rijden van Reserva Alecrim vind je deze dierentuin. Bijzondere vogels waar je doorheen mag lopen, Madagaskar apen, en nog veel meer dieren wanneer je de safari tour erbij boekt.

 

In het volgende artikel wordt deze reis vervolgd.

Leave a Reply