In de rij bij Schiphol zullen we niet staan, we gaan met de trein op reis. Interrailen gaat snel, makkelijk en brengt je ook bij de mooiste plekjes in Europa. En daarnaast zit je (vooral in eerste klas) een stuk lekkerder dan in het vliegtuig.

Wij maakten een interrail trip door: Parijs, Nancy, Zürich, Innsbruck, Verona, Milaan en Bern. In dit artikel lees je alles over de prachtige stops in Frankrijk: Parijs en Nancy.

Parijs

Route: Amsterdam – Parijs
Reistijd: 3,5 uur

Let op: zorg dat je een stoelreservering hebt, die is namelijk verplicht boven op je interrail ticket. Als je die hebt, kan de reis beginnen! Na een paar uur in de relaxte trein stap je uit in Parijs. Ontdek de hoogtepunten als de Eiffeltoren (letterlijk hoogtepunt), Museum Louvre, Notredam (welke nu wel onder restauratie is) en meer.

Hotel tip: La Nouvelle République

Ben je in Parijs en wil je een fijn hotel om te verblijven? Boek dan een verblijf bij La Nouvelle République. Het personeel is vriendelijk, goeie koffie is 24/7 te verkrijgen, ontbijt is inbegrepen en de kamer is heerlijk. Je bent met een metro ticket in zone 1 binnen mum van tijd bij alle hoogtepunten in de stad en slaapt wel in een wat rustigere buurt. De ramen zijn goed geïsoleerd dus in de nacht slaap je lekker door en de airconditioning werkt perfect.

Nancy

Route: Parijs – Nancy
Reistijd: 2,5 uur

Een unieke stad vol historie, moderne kunst, fijne wijnen en hoogstaande cuisines. Deze plaats is zeker een stop waard. Alleen al het grote centrale plein ‘Place Stanislas’ is adembenemend. Hier wil je meteen plaatsnemen op het terras, uiteraard met uitzicht op het plein omlijst met gouden accessoires en standbeelden.

Restaurant tip: Grand Café Foy

Prachtig uitzicht, fijne cuisine en een uitgebreide wijn en aperitieven kaart. Hier zit je perfect op ‘Place Stanislas’. Wanneer je uitgegeten bent kan je ook meteen even blijven hangen voor het spektakel: La Belle Saison. Een geluid en licht show welke je elke avond weer kan bewonderen tussen half juni en half september.

Restaurant tip: Vins et Tartines

Wil je van een écht Franse cuisine genieten? Reserveer dan je tafeltje bij Vins et Tartines. Een zeer uitgebreide wijnkaart met onder meer bijzondere lokale wijnen. En de naam zegt het al: hier serveren ze ‘tartines’. De hele menukaart is in het Frans (en is ook niet vertaald te verkrijgen), maar gelukkig helpt het personeel je goed verder (in het Engels). Het is een broodsnede (maar kan ook gemaakt zijn van bijvoorbeeld rijst) met een topping. Wij gingen voor de seizoen specialiteit met een tartine van rijst en topping van kip met huisgemaakte barbecuesaus.

Hotel tip: Hotel De Guise Nancy Vieille Ville

Het Hotel De Guise Nancy Vieille Ville stamt uit de 17e eeuw en ligt in het centrum van Nancy. Het bevindt zich op minder dan 15 minuten wandelen van het treinstation Gare de Nancy-Ville, en op 280 meter van het Palais des Ducs de Lorraine. Alles is lekker op loopafstand dus!

En dan is het alweer tijd om de trein te pakken naar Zürich.

Leave a Reply