Het festivalseizoen is weer begonnen en dat betekent dat het tijd is om je tent op te zetten, je slaapzak uit te rollen en vol frisse energie te feesten.

Als doorgewinterde kampeerders weten Coleman en Campingaz als geen ander hoe je het meeste uit je festivalervaring kunt halen. De merken delen enkele tips om je festivalavontuur naar een hoger niveau te tillen.

Tip 1: Pak slim in

Ruimte is kostbaar op een festivalcamping, dus kies je uitrusting verstandig. Een compacte tent, zoals een lichtgewicht exemplaar uit het Darwin assortiment van Coleman, is snel en makkelijk op te zetten, zodat je geen moment van het feest hoeft te missen. Kies voor de compacte Darwin 2 (2.8 kg) als je alleen slaapt. Wie graag met meer dan twee personen een tent wil delen en een luifel voor het stallen van spullen en modderige laarzen nodig heeft, gaat voor de Darwin 3 Plus, met een gewicht van slechts 4.9 kg.

Deze twee modellen lenen zich perfect voor een festivalweekend, zonder te hoeven inleveren op comfort. Coleman’s gepatenteerde WeatherTec-systeem, met een waterkolom van 3.000 mm, een volledig ingenaaid grondzeil en getapete naden, houdt jou en je spullen droog in een zomerse bui. De ventilatieopeningen verminderen condensatie en het tentzeil met SPF50 biedt UV-bescherming tegen de zon. Dat is wel zo fijn wanneer je na een nacht doorhalen overdag even een dutje doet.

Tip 2: Creëer een gezellige uitvalsbasis

Elke doorgewinterde festivalganger weet: de festivalcamping staat voor gezelligheid en de partytent is de uitvalsbasis. De nieuwe Air Shelters van Coleman bieden beschutting tegen de felle zon of bij een regenbui, dankzij UVguard SPF-50 zon- en UV-bescherming én een waterkolom van maar liefst 3.000 mm, inclusief volledig getapete naden.

Je komt eronder samen met vrienden, niet alleen ‘s ochtends bij het ontbijt en ‘s middags voor een rustpauze, maar ook ‘s avonds voor het nauwkeurig uitstippelen van het mooiste nachtprogramma. Gemaakt van hoogwaardige materialen met een geavanceerd design, bieden ze een stevig en betrouwbaar onderkomen. Ze zijn snel en eenvoudig door één persoon op te zetten met behulp van de bijgeleverde dual-action pomp. Er zijn twee modellen, zodat er voor elke groepsgrootte een perfecte maat te vinden is.

Tip 3: Blijf goed gevoed

Het festivalkamperen gaat niemand in de koude kleren zitten, het vergt nogal wat lichamelijke inspanning om 48 uur of langer te feesten in de zinderende hitte of stromende regen. Zorg daarom goed voor jezelf, drink voldoende water en eet goed. Vergeet de standaard festivalmaaltijden, maar begin de dag goed en kook voor jou en je vrienden een stevig ontbijt op de nieuwe Bistro Grill van Campingaz. Dat bespaart ook nog eens geld.

Deze lichtgewicht eenpits-grill neem je gemakkelijk mee en op het kookoppervlak van maar liefst 940 cm² gril je een overheerlijk gerecht voor je hele kampeergezelschap. De Bistro Grill is zelfs voorzien van een lade voor vetopvang, dus de grill is na gebruik makkelijk schoon te maken, dat is wel zo handig op een festivalcamping.

De CP250 gascartouche is eenvoudig en veilig aan te sluiten. Daarbij bevat de grill maar liefst twee automatische gasafsluitbeveiligingen, één die de gasstroom onderbreekt en de andere die het cartouche ontkoppelt in het geval van oververhitting.

Je bewaart alle ingrediënten die koud moeten blijven in de nieuwe Convoy Coolers van Coleman. Je kunt de koelboxen als extra bijkomstigheid zelfs gebruiken om op te zitten! Ze zijn ontworpen om twee keer zo licht te zijn als alternatieve rotomolded koelboxen, een aanzienlijk voordeel wanneer ze gevuld zijn met eten en drinken.

 

De Convoy Coolers zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten, elk uitgerust met handgrepen van touw, waardoor ze moeiteloos te verplaatsen zijn en beperkte ruimte innemen in de auto op weg naar het festival. Dankzij de sterke rubberen sluitingen zijn de koelboxen extra veilig af te sluiten en de beschermende antibacteriële voering voorkomt de groei van bacteriën. Ook zit er aan de binnenkant van de deksel een geïntegreerde flesopener.

Ga voor de draagbare Convoy Cooler in 28QT (€ 119,99), 55QT (€ 179,99) of de 65QT (€ 219,99) voorzien van heavy-duty wielen om met gemak eten en drinken voor een grote groep over het festivalterrein te vervoeren.

Tip 4: Pak je rust

Een andere tip om fris en fruitig het festivalweekend uit te komen is om op tijd je rust te pakken. Maak er optimaal gebruik van als er een gaatje in je drukke schema valt en doe een welverdiend dutje in je tent. Goed slapen begint bij een goede slaapmat. De nieuwe Supercomfort-serie slaapmatten van Coleman zijn ontworpen voor optimaal comfort en ter isolatie tegen grondkou. Na het openen van het ventiel vult de slaapmat zich vanzelf met lucht.

De bijgeleverde draagtas van de slaapmat kan vervolgens als blaasbalg ingezet worden om eventueel extra lucht in het matje te pompen. Daardoor is de aanschaf van een losse pomp niet nodig, wat scheelt in ruimte én kosten. Er is een Supercomfort Sleeping Mat in twee verschillende diktes, namelijk 7.5 en 12.0 cm, elk verkrijgbaar in een eenpersoons- of tweepersoonsformaat. De prijs varieert van € 159,99 tot € 279,99.

Op de slaapmat heb je natuurlijk ook een slaapzak nodig. De comfortabele Maranta slaapzakken van Coleman zijn gemaakt van duurzaam polykatoen aan de buitenkant en zacht 100% katoenen flanel aan de binnenkant. Met een vulling à 200 g/m2 presteert de Maranta op een comfort temperatuur van 7-11 ̊C. De slaapzak wordt geleverd met een draagtas en is verkrijgbaar in twee formaten: L (205 x 85 cm – € 89,99) en XL (220 x 100 cm – € 99,99).

Leave a Reply