Dat de meeste mannen van een goed stuk vlees houden is algemeen bekend, maar waar een echte goede tent te vinden is om daarvan te genieten is voor velen nog een vraag. Als vegetariër nam ik een echte vlees liefhebbende man mee om het barbecue restaurant van Julius Jaspers uit te proberen, een vlees hemel…

Bij binnenkomst loop je al tegen de bar en grill van Julius aan, toepasselijke restaurant naam. Na een heerlijk voorgerecht werden we gevraagd mee te lopen naar een vleeskoeling. Deze is in het restaurant door alle gasten te bewonderen en indien je een stukje vlees wilt gaan eten kan je hier precies aangeven welk stuk je wilt!

Julius bar & grill

Het stuk vlees bij de longen

Ons werd verteld dat vooral het stuk bij de longen van de koe erg smakelijk is. Hier zitten namelijk veel sterke spieren en dat geeft het vlees een goede smaak. De chefs maar ook de obers kunnen je alles vertellen over alle verschillende soorten stukken vlees. Door middel van het aangaan van een gesprekje met jou komen zij erachter welk stukje vlees perfect is voor jou, stevig, mals of juist een stuk waar je even lekker goed op moet kauwen als een echt roofdier.

De vleeskoeling

Een chesterfieldbank van meer dan 15 meter

Op een bank met wel 24 zitplaatsen nemen we plaats, de bank is niet los te delen en moest dus in zijn geheel het restaurant naar binnen! Wat een werk zou dat geweest zijn zeg… Het hoofdgerecht kwam op tafel en het heeft heerlijk gesmaakt. De ober was inderdaad goed achter de vleesvoorkeur gekomen, pluspunten! Daarnaast werden ook goed de wijntjes en biertjes goed afgestemd op de gerechten die op tafel stonden en onze eigen smaken.

Ook vegetariërs kunnen heerlijk bunkeren

Niet alleen voor de vleesliefhebbers is dit een hemels restaurant, ook voor diegenen die vlees het liefst links laten liggen. Ik kreeg en plate met verschillende vegetarische gerechtjes. Mijn favoriet? De vegetarische burger! Een zeer duidelijke winnaar, ik vroeg de ober zelfs of ik de burgers ook kon kopen om thuis op te bakken.

Voorgerecht – niet-vegetarisch

Voorgerecht – vegetarisch

Hoofdgerecht – niet-vegetarisch

Hoofdgerecht – vegetarisch

Dessert

Leave a Reply