Pasta, pasta, pasta! Bulken maar! Larissa Hendriks September 3, 2019 Hotspots Voor iedereen is er wel een pasta naar smaak, arrabiata voor de vurige types, ravioli voor de levensgenieters en een spaghetti bolognese voor diegenen die nooit oud willen worden. Bij een pasta restaurant zit je dus eigenlijk altijd goed met ieder gezelschap, ten minste, wanneer je bij een goéd pasta restaurant plaatsneemt! Voor dit goede pasta restaurant zal je toch wel echt even Amsterdam moeten verlaten. Vincenzo’s Osteria geeft een eigen moderne Haagse draai aan de Italiaanse klassiekers. Een restaurant met één hoofdfocus: een goede Italiaanse maaltijd op tafel zetten (en huisgemaakte limoncello). Focus brengt kwaliteit Nu denk je misschien: ja, ik kan overal pasta eten… Maar dit restaurant biedt je meer dan alleen een goede pasta, namelijk een gehele Italiaanse ervaring. Alsof je eventjes uit het kikkerlandje stapt en in Italië beland. Het eerste wijntje smaakt al naar meer en dus bestelden we ook snel even een paar gerechtjes om niet van de kaart te raken. Wanneer een restaurant een focus heeft smaakt alles des te beter. Daar kiezen zij dan namelijk ook de chefs op uit en dat kan je bij dit restaurant goed proeven. De volgende voorgerechten kwamen bij ons op tafel: de mojama (gedroogde tonijn) en de vis carpaccio. Onze favoriet was overduidelijk de mojama! Vooral de combinatie met de gebrande amandelen was top, en hoe bijzonder dat vis op deze manier bereid zo naar gedroogde ham kan neigen. Heel speciaal! Vers vanuit een gigantische Parmigiano Alle pasta’s zijn te bestellen in halve porties, wat zeker een aanrader is, behalve de pappardelle met truffel uit een gigantische Parmigiano… Die kan niet per half portie wat we helemaal begrijpen, hier wil je namelijk een (groot) eigen bord van hebben! En zoals de Italiaanse traditie het voorschrijft eindigt de maaltijd met tiramisu, én een glaasje limoncello. Deze is huisgemaakt en die liefde kan je proeven. Ook de tiramisu heeft een eigen handtekening bij Vincenzo’s Osteria. Deze zou je gewoon maar even moeten proeven, wij waren hier erg van onder de indruk in ieder geval! Kunnen we nog zo’n bordje krijgen alsjeblieft? Post Views: 1,247 Leave a Reply Cancel ReplyYou must be logged in to post a comment.