RIVER Kitchen, culinaire verwennerij in de Rivierenbuurt Larissa Hendriks August 11, 2021 Hotspots Een hidden gem, de spots in de stad die niet vercommercialiseerd zijn en je graag terugkomt met aanhang omdat je gewoon weet dat het een geslaagd avondje zal zijn. RIVER Kitchen is zo’n plekje. In de Amsterdamse gezelligheid van de Rivierenbuurt. Op de hoek van de Waalstraat en Uiterwaardenstraat vind je RIVER Kitchen. Lekker lokaal gelegen in een leuke buurt, je voelt je meteen thuis. Dan zou je denken dat er van een simpele menukaart geserveerd wordt, maar niks is minder waar, hier serveren ze een hoog staaltje culinaire verwennerij. Begin op tijd Reserveer op tijd een tafeltje, want bij dit restaurant kan je heerlijk lang tafelen. Geniet van diverse gangen die met liefde de keuken uit komen. Herman staat vol passie in de keuken, en dat kan je zien. Ondanks de vele bestellingen zie je zelfs tijdens het spits uur en glimlach op zijn gezicht, liefde voor het vak spat er vanaf. Om te starten kan je beginnen met een hammetje en huisgemaakte rozemarijn-zeezout focaccia met een olijfolie dip. De selectie van gedroogde & gerookte vleeswaren die je kan bestellen worden vers voor je gesneden in het restaurant. En dat proef je. Heerlijk zacht en vol van smaak. Lekker dun gesneden, zoals het hoort. Verrassende smaken & ingrediënten Inmiddels zijn we zoveel culinaire gerechten verder, dat het steeds lastiger is verrast te worden met bijzondere smaakcombinaties. Herman wist dit bij ieder gerecht wel te doen. Iedere gang zit er iets herkenbaars in het gerecht, wat de gerechten ook nog eens voor iedereen toegankelijk maakt (ook als je een ‘wat-de-boer-niet-kent-eet-hij-niet’ type bent. Neem bijvoorbeeld de carpaccio. Dit is niet zomaar een carpaccio, maar gemaakt van watermeloen. En lekker dat deze is! Herkenbare gerechten dus met een culinaire twist, heerlijk. Elke dag worden smaakvolle gerechten bereid met verse producten. Wat ons ook erg verrast heeft is de vitello tonato. Deze lauwwarme kalfssukade werd intens mals geserveerd met crème van tonijn, kappertjes, zoetzure rode uien & peterselie. Met een glaasje bijpassende wijn erbij kwam het gerecht al helemaal tot z’n recht. Van vlees naar vis, want hier wil je alles geproefd hebben. Dus zo ook de zacht gegaarde heilbotfilet met asperges, peulvruchten & luchtige beurre blanc van geroosterde pinda’s. Het zachte pindasaus smaakte maakte dit gerecht wederom toegankelijk voor iedereen. Herkenbaar en toch speciaal. En dan tot slot het toppunt van de avond: zacht gegaard kalfsvlees met zoete aardappel crème, haricots verts, kaantjes, lavas & bordelaisesaus. Dit was voor ons de grootste verrassing. De smaken deden het allemaal zo goed samen. Vooral de combinatie van zoete aardappel crème en de zoute smaak van het (mega) zacht gegaarde kalfsvlees met bordelaisesaus deden het ‘m. Hoe voldaan je ook bent op dit moment, gek genoeg gaat dit alsnog prima naar binnen. Scroppino aan je tafel We snappen dat het water je in de mond is gelopen, dus we gaan je niet verder verleiden met deze heerlijke plaatjes. Ga vooral zelf even langs en reserveer via de website een plekje! Oh, en als laatste hoogtepunt: Herman komt persoonlijk aan je tafeltje het dessert bereiden en serveren: de scroppino. Heerlijke lichte afsluiter na al die gangen. Top! En natuurlijk altijd leuk zo’n laatste show om van te genieten aan je tafeltje. Dit maakt de avond toch wel compleet. Post Views: 1,370 Leave a Reply Cancel ReplyYou must be logged in to post a comment.