RIVA Wijnlounge: 5x de lekkerste drankjes voor de lente van 2016 redactie March 23, 2016 Hotspots 1 Comment Yes, de lente is weer begonnen! Hoewel het weer er zich nog niet helemaal naar gedraagt, staan onze hoofden er al wel naar. Met een nieuw seizoen komen ook nieuwe drankjes, en wij zijn erg benieuwd wat de aanraders voor de lente/zomer van 2016 zijn. Daarom gingen wij op stap om te onderzoeken welke drankjes ons gaan verkoelen, of verwarmen indien nodig, in de komende maanden. Afgelopen weekend waren wij te gast bij Fletcher Hotel Nautisch Kwartier en brachten wij een bezoekje aan hun eigen luxueuze wijnbar: RIVA Wijnlounge. Hier spraken wij met restaurantmanager Sascha Maarsseveen die tevens een van de jongste sommeliers van Nederland is. Sascha mag dan nog niet eens de 25 hebben aangetikt, aan kennis over wijnen én het ultieme zomerdrankje gin & tonic heeft hij geen gebrek. Met zijn innoverende ideeën en seizoensgebonden wijnkaart is Sascha de ideale kandidaat om onze kennis over lentedrankjes op te vijzelen en dat leidde tot vijf alcoholische versnaperingen die je deze lente niet wilt missen. Uiteraard hebben wij deze drankjes speciaal voor onze trouwe lezers ook even uitgetest. St. Martin Rivaner De St. Martin is gemaakt door een klein wijnhuis uit Luxemburg. Het is gemaakt van een druivensoort die weinig zon nodig heeft om te rijpen. In de neus ruiken we honing en abrikoos en we proeven witte fruittonen naar het tropische toe. De zachte, frisse en fijne zuren maken de wijn toegankelijk. Bovendien is de prijs-kwaliteit verhouding erg goed. Waar je het mee kunt combineren? Een salade met geitenkaas bijvoorbeeld. Saint Clair Sauvignon Blanc (2014) Het jaar 2014 was niet het beste wijnjaar voor de wijnmaker in Nieuw Zeeland maar de wijnmakers van Saint Clair, hebben ondanks dat ook in 2014 een prachtige wijn uit Marlborough weten te maken. De Sauvignon Blanc heeft een tropische fruit setting, met mango en ananas, en een zeer specifieke, rijke smaakstijl. De opvallende zuurgraad zorgt voor een fris zuurtje in de afdronk. De wijn is een goede begeleider bij paddenstoelen of kan worden geserveerd als aperitief. Prosecco treviso Als je op zoek bent naar de zomer, dan zit je met deze prosecco helemaal goed. Het is zacht, toegankelijk en licht waardoor het ideaal is voor de lente. Treviso is een delicate, zachte prosecco met een fijne mousse. Er zitten veel smaakstijlen in, en de fijnproever zal fruit als perzik en peer kunnen onderscheiden. Combineren met: tonijn, of te gebruiken als aperitief. Les Moulies Rosé Deze rosé uit Langedoc Roussillon (Zuid-Frankrijk) is gemaakt van syrah en grenache druiven. Er zit een hint van vers rood fruit in, waaronder aalbessen. In de neus licht bloemig en in smaak hinten van fris rood fruit. Best een rosé met intensiteit maar toch elegant. Zelfs als je geen liefhebber bent van rosé kan deze wijn goed bevallen. Gin & Tonic met kaneel Dat Sascha houdt van spannende combinaties komt goed tot uiting in zijn innovatieve versie van de Gin & Tonic. Met ijsbollen die constant smaak afgeven, en opvallend lang in het glas blijven drijven, wordt er een nieuwe draai gegeven aan het hippe zomerdrankje. De intentie was om een compleet drankje te maken van de Gin & Tonic en dat betekent dat zijn mix iets weg heeft van een cocktail. Sascha wil echter geen dingen in zijn drankjes die “puur voor de leuk zijn”, ze moeten praktisch zijn, en dat zie je aan de ijsbollen die het drankje allure geven maar vooral veel smaak afgeven. Benieuwd naar de ingrediënten? De Gin & Tonic bestaat uit (bloemige) Bulldog, Mediterranean tonic water, kaneel, suikerwater en honing. Het mag duidelijk zijn dat wij onder de indruk zijn! Wil jij niet alleen lezen over deze lekkere drankjes, maar net zo’n geweldige experience als wij beleven? Reis dan snel naar Huizen en ga deze drankjes bij de inspirerende sommelier zelf proeven. Check de site voor meer informatie en de wijnkaart. Meer weten over onze ervaring bij Fletcher? Klik dan hier! Post Views: 2,740 One Response Leave a Reply Cancel ReplyYou must be logged in to post a comment.