Hotel van de maand: Grand Hotel Huis ter Duin Larissa Hendriks August 17, 2018 Hotspots We werden uitgenodigd de nieuwe Sélection Rosé te proeven in één van de meest gerenommeerde hotels van Nederland met bijpassende Bites. Zo’n uitnodiging laat je natuurlijk niet aan je voorbij gaan! Dus reden wij met veel plezier richting Noordwijk aan Zee. Sinds 2017 bevindt zich Bubbles & Bites by Latour, een verborgen parel op de tweede etage van Grand Hotel Huis ter Duin. Dit terras is alleen geopend in de zomer en is één van de hotspots aan de Nederlandse kust. Onze kamer was gelegen op de zesde etage en we hadden een prachtig uitzicht op het terras en de zee van Noordwijk. Helaas een Hollandse wind Eenmaal aangekomen bij het hotel werden we na het inchecken ontvangen op het terras van Latour. Hier namen we plaats en genoten al snel van de Sélection Rosé en een prachtig uitzicht op zee. Hoe fijn de loungebanken ook zaten, heel relaxed konden we helaas niet zitten. Na al die prachtige dagen in Nederland hadden wij precies een dag uitgekozen waarop de wind weer flink van zich liet horen… We werden geadviseerd om in de Van Diepen lounge verder te genieten van de Sélection Rosé en de bijpassende Bites. Meestergastheer Stan Kerckhoffs begeleidde ons naar deze sfeervolle, gastvrije ambiance. Kerckhoffs is sinds 2003 maître en sommelier bij restaurant Latour en is 12 jaar later gegroeid tot SVH Meestergastheer, de hoogste titel binnen de orde van gastheerschap. Sélection Rosé samengesteld door Stan Kerckhoffs Kerckhoffs heeft met zijn rijke ervaring en talent deze prachtige rosé samengesteld exclusief voor Grand Hotel Huis ter Duin. Deze rosé, bestaande uit 35% Grenache Noir, 30% Cinsault, 20% Syrah en 15% Mourvèdre, bevat licht rood fruit van aardbeien en frambozen. Ze is een beetje kruidig, licht crispy en heeft een levendige finale. We hebben genoten van de rosé en raden deze zeker aan bij onze lezers. Bijpassend kregen we vijf heerlijke kleine gerechtjes die prima smaakten bij de rosé. Topchef Marcel van Lier was verantwoordelijk voor de samenstelling van de Bites die we geserveerd kregen. Dit waren ware smaaksensaties. Van Lier is sinds 2000 chef de cuisine van Restaurant Latour. Vanaf 2005 is Restaurant Latour jaarlijks bekroond met een Michelinster. De Bites waren een lust voor het oog en zeer verrassend voor onze smaakpapillen. Gastvrijheid in Grand Hotel Huis ter Duin Bij binnenkomst werden we welkom geheten door Stephan Stokkermans, algemeen directeur van Grand Hotel Huis ter Duin. Stokkermans ontving ons allerhartelijkst en we voelden ons meteen welkom in dit luxueuze vijfsterrenhotel. In mei 2016 heeft Stokkermans de leiding overgenomen van zijn schoonmoeder Marian Noorlander. Het Hotel dat in 1885 werd geopend als het eerste hotel voor toeristen kwam sinds de jaren 70 in handen van de familie Noorlander. Het ontspannende uitzicht vanuit de hotelkamer Restaurant Latour met dik verdiende Michelinster Na een kleine zwempauze, een warme stap in de sauna en een douche, waren we klaar voor het diner. Kerckhoffs begeleide ons die avond naar onze tafel in restaurant Latour. Wij lieten de keuze van de wijn aan hem over en dit was de beste beslissing van de avond. Marcel van Lier was ook vanavond weer verantwoordelijk voor de gerechten die wij die avond in het sfeervolle restaurant mochten proeven. Van Lier weet met zijn gerechten smaaksensaties te creëren die evenwel verrassend als verdiepend zijn. Van Lier heeft zich laten inspireren door de reizen die hij gemaakt heeft. Over de hele wereld heeft hij technieken en ingrediënten verzameld en die zorgden er die avond voor dat onze smaakpapillen en ogen verwend werden. Wat hebben we genoten van de wijn en de gerechten, maar ook van het prachtige pianospel op de achtergrond. Schilderijensamenwerking met George van Herwaarde Wat opvalt in Grand Hotel Huis ter Duin zijn de schilderijen met pierrots. Deze schilderijen zijn omarmt door de familie Noorlander en het hotel bezit zo`n 30 schilderijen. De schilder is George van Herwaarde (1938-2011), een van de bekendste schilders van Nederland geboren in Haarlem. Deze opvallende schilderijen passen goed in het Grand Hotel Huis ter Duin. Voor ons een reden om nog even door de gangen en de lounge bij de entree te wandelen. Blijf een nachtje slapen Er is genoeg te zien en beleven in het Grand Hotel Huis ter Duin. Geniet van het zwembad, de wellness, uitstekende dienstverlening, smaakvolle gerechten, de Sélection wijnen, ligging aan zee en prima parkeergelegenheid. Reden genoeg om een nachtje te blijven slapen. In de zomer is het tijd om van het terras op de tweede verdieping Bubbles & Bites by Latour te genieten. Zowel kinderen als jongeren en ouderen hebben wij zien rondlopen in het hotel. Een aanrader voor elk publiek. Wij bedanken Stephan Stokkermans, Stan Kerckhoffs en Marcel van Lier van harte voor dit heerlijke weekend. Laten we hopen dat er bij terugkomst een zonnetje op de Bubbles & Bites schijnt! Post Views: 1,939 Leave a Reply Cancel ReplyYou must be logged in to post a comment.