Reizen, we doen het allemaal graag, maar sjouwen het liefst zo min mogelijk met koffers en tassen. Als toerist wil je én genieten van je trip én kiekjes mee naar huis nemen om thuis te laten zien aan vrienden en familie. Als het dan even kan gooien we ze gelijk op Facebook om iedereen nog even extra jaloers te maken. Oh, en die mails beantwoorden we dan direct graag even want zaken gaan vaak zelfs voor vakantie. Hoe doe je dit met zo min mogelijk gewicht en materiaal aan travel gear?

Wij hebben voor jou twee tips om zo licht mogelijk te reizen, maar wel de nodige travel gear mee te krijgen op jouw trip naar de zon of de sneeuw!

Weg met die grote fotocamera

HD foto’s komen tegenwoordig niet alleen maar uit de big-ass toestellen om je nek. Tegenwoordig zijn er genoeg mobiele telefoons voorzien van de laatste technische snufjes waarmee jij de vakantiefoto’s maakt die het delen waard zijn. Inzoemen? Geen probleem. Beeld blijft heerlijk scherp! We hebben het hier dan wel over de merken die hier ook echt een stokje voor steken. Wij namen bijvoorbeeld de Samsung S8 mee naar Thailand. Zelfs mijn medereizigers die echte Apple fans waren (je weet hoe erg zij zijn) waren zeer te spreken over deze kwaliteit en een van hen is zelfs na de reis overgestapt op de nieuwe Samsung S9!

Het makkelijke aan de camera is dat je in kan stellen 3 seconden voor het nemen van de foto al op te nemen. Op deze manier leg jij altijd vast wat je hebben wilt, zelfs als een onhandige ober de foto voor je gaat maken en precies een foto maakt wanneer jij je ogen half dicht hebt. Even terug naar de video en hoppa. Daar is het stukje waar jij precies wél jouw mooie ogen open hebt en lief lacht naar de camera zoals de rest. Misschien wel balen dat schoonmoeders er nu half opstaat, maar dat vinden we even geen probleem…

Een echte zakenman werkt door

We kennen de ambitie, we kennen de liefde voor het vak en we kennen de passie. Je kan je vrouw en kinderen proberen wijs te maken dat jij een heerlijke vakantie met hun tegemoet gaat zonder ook maar iets te doen aan werk, maar wij trappen hier niet in. Als het even kan weten we hoe fijn het is om toch even die belangrijke mail te beantwoorden voordat straks de deal niet meer mogelijk is. Zeg, die vakantie moet ook betaald worden! Wij begrijpen het wel.

Daarom hebben wij voor jou dé oplossing gevonden: de HP ENVY. Een lichtgewichtje als deze laptop is natuurlijk altijd handig voor onderweg. Zo bood deze mij net als de Samsung S8 ook een uitkomst op mijn reis naar Thailand. Deze lichte krachtpatser heeft namelijk een gewicht van maar ongeveer 1,23 kg! Prima gewicht om mee te nemen in de handbagage. Lees hier onze review van deze reisbestendige laptop.

Op de reis zelf was deze laptop ook heel erg handig. Met maar een grootte van 13,3-inch, kan je niet heel veel verwachten van de poorten aan de zijkanten van de laptop. Van tevoren had ik verwacht dat ik mijn foto’s en video’s niet over zou kunnen zetten tijdens de reis, maar de HP ENVY verraste mij! Aan de zijkant zit namelijk een ingang voor je micro SD kaartje. Helemaal gelukkig heb ik tijdens mijn reis door Thailand al mijn video’s en foto’s als back-up in een paar seconden op de laptop kunnen overzetten. Niet overal is Wi-Fi aanwezig namelijk, en als die er is, dan is deze verbinding vaak niet sterk genoeg om even snel zoveel bestanden over te zetten.

Wij hopen jou geïnspireerd te hebben met wat handige travel gear voor jouw volgende zakenreis, vakantie of stedentrip!

Leave a Reply