Een onvergetelijke roadtrip naar Fontainebleau: met de veelzijdige NIO ET5 Touring ben je zo in Frankrijk. Van overnachten in een chateau tot kamperen onder de sterren, van boulderen op legendarische klimlocaties tot relaxen in de comfortabele achterbak van deze auto.

Fontainebleau is een verborgen juweeltje met prachtige oude Franse gebouwen die doen denken aan een rustig, klein Parijs midden in de bossen. Perfect voor klimmers. De charme van de stad is onweerstaanbaar, vooral voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur.

Overnachten in een chateau

Onze eerste nacht brachten we door in een chateau, omgeven door studenten van de Fontainebleau Business School. Het was een unieke ervaring om ondergedompeld te worden in hun wereld, en de avond eindigde met een gezellig kampvuur en een biertje. Het voelde alsof we deel uitmaakten van een hechte gemeenschap, zelfs als tijdelijke gasten.

Zowel de auto als onszelf opladen

De volgende dag zetten we onze tent op op de Camping ‘Les Pres’. Hoewel we hoopten meteen te gaan boulderen, gooide de regen roet in het eten. Gelukkig bood de lokale Decathlon uitkomst. We lunchen op de parkeerplaats, gebruikmakend van onze nieuwe kampeeruitrusting (die we net gekocht hadden) in de ruime kofferbak van de NIO ET5 Touring. Waar ook de auto meteen opgeladen kon worden. 

Onze eerste nacht in de tent was een koude verrassing, met temperaturen die daalden tot zo’n 2 graden. Maar ondanks de kou, overleefden we de nacht en werden we wakker met een prachtige zonsopgang. De zonnestralen die door de bomen braken, maakten de kou van de nacht snel goed.

Boulderen als echte klimmers

Eenmaal opgewarmd, vertrokken we naar een van de beroemde boulderlocaties in Fontainebleau. Deze natuurlijke klimstenen, hier terecht gekomen tijdens de ijstijd, bieden een unieke uitdaging voor klimmers van alle niveaus. We brachten de dag door met klimmen en genieten van de natuur.

Na een dag vol avontuur genoten we van een welverdiend biertje, wederom zittend in de achterbak van onze NIO ET5 Touring. Het voelde alsof de auto speciaal ontworpen was voor dit soort momenten – ruim, comfortabel en perfect voor een spontane picknick. Dit is ook erg fijn bij het opladen van de auto onderweg. We maakten er elke keer een fijne stop van waarbij we zelf ook even konden opladen.

 

Kamperen in de auto

Aan het eind van de dag deden we boodschappen bij de lokale supermarkt voor een barbecue. Hoewel het donker was, was de sfeer perfect. Deze nacht besloten we in de achterbak van de auto door te brengen. De NIO ET5 Touring heeft een handige camping modus die zorgt voor een constante luchttoevoer en een aangename temperatuur. Met de achterstoelen neergeklapt, was er genoeg ruimte voor een luchtbed. Voor het slapengaan genoten we van de romantische sterrenhemel door het dakraam. 

Wat een auto, wat een reis!

De volgende ochtend werden we heerlijk warm wakker, klaar voor de terugreis naar huis. De comfortabele stoelen met rugmassage zorgden ervoor dat we ontspannen aan de terugreis konden beginnen. De NIO ET5 Touring, met zijn indrukwekkende actieradius van 550 km, maakte de reis moeiteloos en aangenaam. Nomi, de schattige personal assistant in het dashboard, hield ons gezelschap en maakte de rit nog leuker. 

Onze roadtrip naar Fontainebleau was een onvergetelijke ervaring, mede dankzij de veelzijdigheid en het comfort van de NIO ET5 Touring. Of je nu op zoek bent naar avontuur of gewoon wilt genieten van de rust en schoonheid van de natuur, Fontainebleau heeft het allemaal. En met de juiste auto aan je zijde, wordt elke reis een plezier.

Leave a Reply