Tijdens het surf- en motorfestival Wheels and Waves introduceert Breitling twee geweldige aanvullingen op de Superocean-lijn: de edities met kleurrijke regenboogwijzerplaat en het robuuste Superocean 46 Super Diver-model. Deze nieuwe releases vallen samen met de lancering van The Breitling Book of Surfing, een eerbetoon aan de gedeelde passie en kleurrijke verhalen van surfers wereldwijd.

Kleurrijke stijl

Breitling zorgt voor een flinke dosis kleur met de introductie van de Superocean Automatic 42 en 36-edities. Deze zijn voorzien van een opvallende regenboogwijzerplaat, samen met een nieuwe editie van de 44 mm bestseller met turquoise-wijzerplaat, nu met een ton sur ton horlogeband. Deze modellen brengen de ultieme zomer vibes met zich mee, of je nu aan het surfen bent of geniet van een ontspannen etentje aan het strand.

Breitling CEO Georges Kern vat de essentie van deze nieuwe horloges samen: “Met de aankomende zomer zijn onze kleurrijke Superocean-modellen het ultieme accessoire, ongeacht of ze tijdens het surfen of een relaxed diner aan het strand worden gedragen.”

Deze horloges zijn geïnspireerd op de legendarische SuperOcean Slow Motion uit de jaren ’60 en ’70, die het duikhorloge terugbracht tot de meest essentiële elementen. De regenboogwijzerplaat en uurmarkeringen en wijzers met een briljante gradiënt van Super-LumiNova®-kleuren (geel, groen, blauw, indigo, paars, rood en oranje) zorgen overdag voor een speelse, kleurrijke touch en schitteren in een reeks schakeringen bij weinig licht.

Het 44 mm-model met turquoise wijzerplaat breidt het kleurrijke thema verder uit. Voorheen was dit model beschikbaar met een zwarte band, maar nu komt het met een ton sur ton turquoise rubberen armband, wat een fascinerend contrast vormt met de zwarte lunette met keramisch inzetstuk.

Duik dieper en veilig: Superocean Automatic 46 Super Diver

Breitling introduceert ook de Superocean Automatic 46 Super Diver, gemaakt voor een nieuwe benadering van diepzeeduiken. Dit krachtige model is bestand tegen grote diepten en heeft een waterdichtheid tot 1000 meter. Het komt in wijzerplaatopties in onopvallend groen of zwart camo, elk met bijpassende keramische inzetstukken die zowel in als uit het water een statement maken.

Wat dit duikhorloge onderscheidt, is de bidirectioneel draaiende lunette met een gepatenteerde veiligheidsvergrendeling. Deze slimme functie zorgt ervoor dat elke draai telt en beschermd is tegen onbedoelde afstellingen, zodat je je zonder zorgen op de omgeving onder water kunt richten.

De Superocean Automatic 46 Super Diver biedt nog meer betrouwbaarheid door een zachtijzeren binnenste kast die speciaal ontworpen is om het horloge te beschermen tegen magnetische storingen. Dit model, gemaakt van uiterst licht titanium, is verkrijgbaar met een kleur bijpassende rubberen band of een slanke titanium armband, waarbij hoogwaardige functionaliteit met een maritieme touch wordt gecombineerd.

Eerbetoon aan de surfcultuur: The Breitling Book of Surfing

Tijdens Wheels and Waves presenteerde Breitling niet alleen de nieuwe Superocean-modellen, maar ook het onlangs uitgebrachte The Breitling Book of Surfing. Sinds de lancering van het eerste SuperOcean-duikhorloge in 1957 heeft Breitling een speciale connectie met de surfcommunity onderhouden, gebaseerd op een gedeelde passie voor de zee.

The Breitling Book of Surfing is een glossy boek dat surfculturen op zes continenten behandelt – van de woeste en winderige Ierse kust tot de legendarische golven van Oahu, Hawaï. Geschreven door de doorgewinterde surfschrijver Ben Mondy, met een voorwoord van freestyler Mikey February en een inleiding van achtvoudig wereldkampioene Stephanie Gilmore, legt het de essentie van surfcommunity’s wereldwijd vast aan de hand van de verhalen van 16 Breitling-surfambassadeurs, waarvan een groot deel aanwezig was op het festival.

Met de levendige nieuwe Superocean-edities en het boeiende The Breitling Book of Surfing nodigt het merk liefhebbers uit om de zee te verkennen, zowel in het water als via het boek over de energieke surfcultuur.

Leave a Reply