Ja, en daar ga je dan… Alweer een discussie over waar je gaat eten vanavond. Je vriendin wilt naar een plek waar zij lekkere wijntjes kan drinken en vegetarisch kan eten terwijl het jou niet zoveel uit maakt. Als het maar goed eten is voor een juiste prijs. Vooral nu het weer goed opknapt moet je van dit soort uitjes kunnen genieten. Komt dit alles jou bekend voor? Lees dan hier over de optie: Razmataz Amsterdam.

Het was een van de warmste dagen van afgelopen week. Perfect om een hapje buiten te eten. Naast een rotonde kan jij een plekje bemachtigen bij Razmataz. In het midden van Amsterdam. Een drukke, maar vooral een sfeervolle locatie om eens even lekker te gaan eten.

De proeverij!

Ja dan nu de belangrijkste reden voor het klikken op dit artikel: het eten. Bij een culinair restaurant hoort ook een bijzondere menukaart. Je kunt bij het voor-, hoofd- en nagerecht maar uit een aantal gerechten kiezen. Een goede chef weet waar de specialiteiten liggen. En geen keuzestress in ieder geval!

Als voorgerecht kregen we een kunstwerkje op tafel. Mozzarella, kikkererwten, cime di rapa, romanesco en amandel. Heel veel smaken, maar dat maakte het juist zo lekker. Je kunt bij dit gerecht ook nog oesterzwam erbij krijgen of juist vragen om een andere final touch. Als je bijvoorbeeld last hebt van allergieën of dieetwensen kunnen alle gerechten aangepast worden.

   

Op de rechterfoto zie je de vermouth (een distillaat van wijn) genaamd de Willem’s Vermouth, een mooie Amsterdamse Vermouth. Daar is een cocktail van gemaakt met de grapefruit tonic en tijm. Zeker proberen!

Het hoofdgerecht verraste mij net zoals het voorgerecht. Spelt risotto, tuinbonen, groene asperge, ei, amandel en scamorza. Zelf zou ik hier nooit op komen, maar de combinaties passen ontzettend goed bij elkaar. Je proeft de verschillende smaken, maar geen één is teveel.

En dan tot slot het dessert: ‘de chocolade, rozijnen, biscotti, nougat en cranberries’. Hierbij kan ik wel zeggen dat het letterlijk een ‘smaken bom’ was. Als je een echte chocoladeliefhebber bent dan moet je dit dessert vooral proeven. Chocolade met harde stukjes van de nougat en zachte van de rozijnen.

Blog

Het restaurant staat bekend om de meest culinaire gerechten. Net even anders als je gewend bent. Breng die smaakpupillen toch eens op hol! Wat ook zo bijzonder is, is dat de eigenaresse van dit restaurant een blog schrijft over alle gebeurtenissen in en rondom het restaurant. Maak je een grote blunder dan kan je dat op haar blog vast en zeker even leuk terug lezen!

Leave a Reply