Catalaanse archeologen hebben hoogstwaarschijnlijk twee van de oudste afbeeldingen die er bestaan van Jezus gevonden. In een graftombe in Egypte stuitten de wetenschappers op een ondergronds bouwwerk die vermoedelijk dateert uit de 6de en 7de eeuw.  In het ondergrondse gebouw troffen ze de twee prenten aan. Hoofd van de onderzoeksactie, Josep Padró, omschrijft ze als volgt:“the figure of a young man, with curly hair, dressed in a short tunic and with his hand raised as if giving a blessing.”

“We could be dealing with a very early image of Jesus Christ,” vertelt Pabló tegen La Vanguardia. De wetenschappers vermoeden dat de tombe toebehoort aan een bekende schrijver en een familie van priesters uit het oude Egypte. De archeologen moesten bijna 45 ton aan stenen verwijderen om toegang tot de tombe te kunnen krijgen.

De wetenschappers hebben de afbeeldingen in bewaring genomen. Het bijschrift op de prentjes zal vertaald gaan worden door experts. In 2011 vonden archeologen bij de Zee van Galilea al eerder een oud boekwerk dat toen werd gezien als één van de eerste afbeeldingen van Jezus. Als bijschrift stond daar bijgeschreven’Saviour of Israel’. Het boekwerk had vermoedelijk zo’n 2000 jaar verborgen in een grot gelegen samen met 70 andere boeken. (Lees hier)

Wordt vervolgd…

Leave a Reply