Staat fitter worden nu de zomer is aangebroken bij jou op de planning, maar ben je totaal geen fan van de sportschool? Dan heeft LELO goed nieuws voor je. Zin in sporten krijg je namelijk wel als je weet dat je met de juiste work-out ook nog van een killer-orgasme geniet. Deze zomer deelt de high-end designer van seksspeeltjes een speciaal work-out plan voor tussen de lakens.

Tot wel 250 calorieën per sessie

Seks is een goede workout omdat meerdere spiergroepen worden gebruikt, afhankelijk van het seksstandje. Tijdens de seks gebruik je vooral de bilspier, benen, heupen en de core waardoor deze spieren sterker worden. Ook kan seks, afhankelijk van de intensiteit en de duur, een grote hoeveelheid calorieën verbranden – tot wel 250 calorieën per sessie. Bovendien is seks goed voor de geestelijke gezondheid.

Oxytocine, beter bekend als het liefdeshormoon, komt vrij wanneer twee mensen quality time hebben en wanneer er sprake is van aantrekkingskracht. Dit hormoon wordt in verband gebracht met seks en liefde omdat het bijdraagt aan sociale binding, vertrouwen en communicatie.

LELO full-body workout plan

LELO deelt een aantal hete tips (standjes) die een uitstekende training kunnen zijn voor de verschillende spiergroepen. Kleine disclaimer: het perfect uitvoeren van de standjes is niet nodig; voorop staat plezier en onderzoeken waar je het meest prettig bij voelt.

  1. Missionaris met een draai: In de traditionele missionarishouding worden de core en de bilspieren gebruikt. Door de benen op te tillen en ze om het middel van de partner te wikkelen, maak je het wat pittiger, zo worden de buikspieren nog meer getraind.
  2. Cowgirl: In deze positie ligt de partner bovenop waardoor de benen en bilspieren worden getraind. Om de intensiteit van de training te verhogen, kan de partner naar voren leunen en de handen op de borst van de ander plaatsen. Dit zorgt voor een extra challenge en betrekt de spieren van het bovenlichaam bij het liefdesspel.
  3. Doggystyle: Terwijl de onderste partner op handen en voeten ligt, worden de bilspieren en quadriceps getraind. Als je er een zwaardere work-out van wilt maken, kun je door je handen tegen de muur te leunen ook de schouders, biceps en triceps trainen, waardoor je meer calorieën verbrandt.
  4. Butter Churner: Dit standje is uitdagender dan andere seksposities. De onderste partner kan 179 calorieën per 30 minuten verbranden, terwijl de bovenste partner ongeveer 211 calorieën kan verbranden. Je gebruikt bijna elke spiergroep bij dit standje, bovendien word je ook evenwicht op de proef gesteld.
  5. De Squat: De bovenste partner zal de beenspieren, bilspieren en zelfs core-spieren hierbij gebruiken. Hoe intensiever de squats, hoe meer calorieën de bovenste partner zal verbranden tijdens deze positie. Als je op zoek bent naar een goede training en een orgasme, dan is The Squat een perfect standje.
  6. Relaxed vibrations: Kies voor het einde van de intieme workout sessie een standje om te helpen ontspannen (of op te laden voor de tweede ronde). Een goed moment om bijvoorbeeld een vibrator te gebruiken voor nét die extra stimulatie en sensatie. Of kies voor een cockring zoals TOR 3 voor nog intensere wederzijdse orgasmes.

Leave a Reply