De kabel-struggle. Deze is bijna net zo erg als de kerstverlichting warboel uit elkaar halen. En dan hebben we met kabels helaas niet maar eens in het jaar te maken. Goed idee dus om deze even weg te werken of netjes te houden. Wellicht heb je er ook wat aan bij het opbergen van de kerstverlichting.

In dit artikel geven we je een aantal tips hoe je koorden en kabels kan organiseren. Verbergen, verzamelen, verkorten en identificeren. 

Verbergen

De gehele stekkerdoos is de verzamelplek van alle kabels, en zo fraai ziet het er niet uit bij je bureau. De eenvoudigste oplossing is zelf een fraaie doos te maken uit een schoenendoos voor jouw stekkerdoos. En anders kan je ook kijken of je de stekkerdoos kan verbergen onder een kast, bed of bank.

 

 

Verzamelen

Als de stekkerdoos uit de weg is of in een fraai doosje verstopt zit, kan je kijken naar de koorden die nog steeds overal heen gaan. Identificeer ze eerst, zodat je altijd weet welke kabel voor wat is, en vervolgens kijk je welke je kan bundelen. Daar heb je wel kabelbinders voor nodig.

Verkorten

Soms heb je niet eens zulke lange kabels nodig, dan kan het een hele uitvinding zijn om de kabels gewoon in te korten. Dit kan je ook tijdelijk doen, zodat je later eventueel de gehele lengte weer kan gebruiken mocht dat mogelijk zijn.

Identificeren

Het werd al even genoemd: identificeren. Deze stap komt niet voor niets twee keer aan bod, het kan namelijk heel goed zo zijn dat je nog veel meer kabels hebt liggen die je niet eens gebruikt! Dat is al helemaal zonde. Dus naast het identificeren ook opruimen. Dat staat netjes!

Leave a Reply