Tragische beelden van Zuid Koreaanse passagiers aan boord van het Koreaanse zinkende schip. De passagiers werd verteld aan boord te blijven. Ouders van studenten ontvingen op dat moment hartverscheurende liefdes-en afscheids sms-jes. Het is één van de grootste scheepsrampen van afgelopen tijd. Een filmpje van de laatste momenten is hierboven te zien. Je hoort een jongetje aan zijn moeder vragen:

“Are we going to die?”

“Should I call Mom? Mom, this looks like the end of me.”

“Are we becoming a Titanic?”

Het filmpje werd gemaakt met een mobiele telefoon en is in handen gekomen van de Koreaanse nieuwswebsite Newstapa. Meer dan 300 mensen, de meerderheid jonge studenten van een middelbare school, zijn vermist of overleden. In het filmpje hoor je ook stemmen over de intercom en mensen schreeuwen voor hulp. De waarschuwingen om niet te evacueren worden herhaald en herhaald.

Huffington Post schrijft: “This is by far the most heartbreaking scene I have seen in my 27-year broadcasting career,” according to the Times. As one of the longer videos comes to an end, a student says “I am scared.” Other videos show students celebrating as helicopters approached the listing shipCoast Guard video showed the ferry’s captain fleeing the vessel and as the Times notes, “no officers trying to move below deck where the students were trapped.”

De kapitein van het schip en 14 bemanningsleden zijn gearresteerd vanwege het falen van het helpen van passagiers. De tragedie heeft geleid tot het ontslag van de premier en excuses van de president.

Leave a Reply