De uurtjes zon per dag worden langzaam meer en dat betekent dat jij je zonnebril weer uit het stof kan halen (of een nieuwe kopen). Bij de ene staat een zonnebril natuurlijk beter dan de ander, maar algemeen feit blijft dat mensen met een zonnebril op knapper zijn. Hoe kan het toch dat een ‘gemiddeld gezicht’ verandert in een good looking person? The New York Magazine’s Science of US heeft het uitgezocht.

Zonnebrillen voegen structuur toe aan je gezicht
Helaas, de meesten van ons zijn niet gezegend met een strakke, welgevormde kaaklijn en jukbeenderen. De zonnebril zorgt voor meer structuur in het gezicht. 

Zonnebrillen voegen een element van mysterie toe
Iedereen weet dat ogen de toegang zijn tot de ziel, lastig om dan de deur te vinden tot de ziel als daar een mooi zonnebrilletje voor schuil gaat. De drager van de bril wordt hierdoor mysterieus en zelfverzekerd.  “The eyes are such a tremendous source of information — and vulnerability — for the human being, hiding them makes you more like a puzzle that needs to be solved. And for the wearer, shades make us feel somewhat invisible that we can get away with much more with them than without.” zegt wetenschapper Vanessa Brown.

Zonnebrillen maken de drager cool en edgy
Op één of andere manier wordt met zonnebrillen altijd het verband gemaakt met celebrities, de zonnebril bedekte het gezicht van de celebrity voor de paparazzi. De ‘cool-factor’ wordt met een zonnebril sowieso gewaarborgd.


Leave a Reply