De gespannen blikken kruisen elkaar, de wieken van de Apache 64D dragen de gevechtshelikopter door de stromende regen, een bliksemschicht in de verte. De hemel kleurt even wit. De kleur van overgave. Extreme situaties, hier ben je al die jaren voor opgeleid, dat is de reden waardoor jij die groene baret mag dragen. Een eer.

De helikopter daalt, schokkend landt het toestel op de drassige grond. De wet van Bernoulli schiet door je hoofd: ‘door middel van luchtdruk kan er veel kracht teweeg worden gebracht.’ Oh ja, zo vliegt een helikopter dus. Geschreeuw klinkt in de verte, een donderslag, explosies aan de horizon. Angstig ben je niet, het plan zit er goed in. Bij iedereen zit het plan er goed in. De vijand bestuderen, tactieken bedenken, plannen uitwerken, communicatief en strategisch te werk gaan. Vol adrenaline, strijdvaardiger en scherper dan ooit rennen ze op commando één voor één uit de helikopter, de nacht in, het is nu of nooit. Nunc aut nunquam!

Screen Shot 2014-08-19 at 1.42.16 PM

Zo gaat het Korps Commandotroepen, de speciale eenheid van de Koninklijke Landmacht, te werk. Communiceren met het team, de slimste willen én zelfs moeten zijn op de locaties waar daar naar gevraagd wordt, presteren onder druk, creativiteit en besluitvaardigheid tonen, leiding geven. Een commando bij het Korps Commandotroepen is een allrounder, een denker, een strateeg. Hij is altijd één stap verder.

Ieder mens, iedere man heeft bepaalde giften en talenten. Of je nu erg technisch bent aangelegd of dat je juist bovengemiddeld goed kan communiceren. 

Leave a Reply