Nederlanders houden van hun standaard ritueeltje. Met name in de ochtend moet alles via de gewenste structuur gaan. Je wordt wakker, drukt de wekker een paar keer uit, draait je slaperig nog een paar keer om, waggelt daarna langzaam naar de douche om vervolgens onder het genot van een kopje koffie de ochtendkrant te lezen. Nederlanders drinken per dag een slordige 6.5 miljoen liter koffie. Dat is meer dan vijf koppen per dag!

Waar een enkeling de voorkeur geeft aan thee in de ochtend daar drinkt het merendeel van de Nederlanders liever koffie. Enkel de Duitsers, Noren en Zwitsers drinken meer koffie dan ons. Na olie is koffie zelfs het meest waardevolle exportproduct voor ontwikkelingslanden. Koffie wordt gekscherend ook wel ‘het zwarte goud’ genoemd. En bij ons op de redactie geldt dat al helemaal.

Tegenwoordig zijn er diverse merken op de markt gekomen die allerlei soorten koffie aanbieden. Omdat je iedere ochtend (of je nu particulier of een bedrijf bent) koffie van kwaliteit wil drinken is er één plaats in het leven geroepen om al je koffie-zaken te regelen. Een soort koffiebank. Check Koffiecentrale.nl voor meer informatie.

Misterdaily’s favoriet? Lavazza koffie!

 

Leave a Reply