Wil je een veelzijdige roadtrip maken? Dan is Portugal dé bestemming voor jou. Natuur, stand, rust, stad en terras, je vindt het er allemaal.

In dit artikel lees je over de tweede stops die we aanbevelen bij een roadtrip van Lissabon naar Faro (lees hier over de eerste stops). Via Booking.com boekten we de auto welke we makkelijk op Lissabon Airport op konden halen en weer terug konden brengen bij Faro Airport. Want jawel, bij Booking.com kan je ook auto’s huren! In totaal heb je aan anderhalve tank genoeg voor deze gehele route.

S.Teotónio

Santiago do Cacém – S.Teotónio: 1 uur en 15 minuten
Autoverhuur: Hertz, via Booking.com
Verblijf: Craveiral Farmhouse

Voor de volgende stop was het lastig een plaatsnaam te vinden, zo heerlijk afgelegen ligt deze ‘boerderij’ ofwel: Craveiral Farmhouse. Het is een zeer luxe en hippe boerderij. Je appartement is uitgerust met twee slaapkamers, twee badkamers (inclusief luxe badkuip), een ruime woonkamer, nieuwe keuken met keukeneiland en ruim terras om wakker te worden met je koffie.

Dit verblijf is zich erg bewust van milieu en klimaat. Het eten is biologisch en komt voornamelijk van eigen moestuin voor de deur waar je zelf ook uit mag plukken. Energie wordt duurzaam opgewekt en eten wordt vers bereid. Ontbijt is dan ook erg goed, met huisgemaakte yoghurt, omeletten, pannenkoeken en nog veel meer. Een goed begin van je dag. In een kwartiertje rijden ben je vanaf dit verblijf al bij de mooiste stranden.

Activiteitentip: wijnproeverij Gerações Da Talha

Wil je een leuke dagactiviteit toevoegen aan je programma? Dan raden we je aan om Alentejo te bezoeken. Het is wel ruim twee uur rijden, maar dan heb je wel een erg leuke en gezellige middag, vooral met een wijnproeverij bij Gerações Da Talha. De wijnproeverij bestond uit drie verschillende wijnen en vielen alle drie zeer in de smaak. Als je een wijnliefhebber bent kan je deze lokaal met zorg en liefde gemaakte wijnen zeker waarderen.

Naast de wijnen is het koppel die het wijnhuis runt zeer goed gezelschap. Ze kunnen je alles vertellen over de omgeving en nemen je graag mee naar een prachtig uitzichtpunt op een kwartiertje rijden. ‘Do alto do Santo António’ is bewonderingswaardig. Je kan de wijnproeverij boeken via WineTourism.com.

Tramelo

S.Teotónio – Tramelo: 50 minuten
Autoverhuur: Hertz, via Booking.com
Verblijf: Sussurros do Monte

Laat je niet misleiden door de onverwachte afslag naar links, helemaal afgelegen op een hoge heuvel ligt een parel van een verblijf: Sussurros do Monte. We raden je aan meerdere nachten te boeken, want in deze ansichtkaart wil je zeker weten blijven. Deze romantische plek heeft alles wat je nodig hebt en zorgt ervoor dat je volledig tot rust komt. Vogels fluiten vrolijk om het zwembad met uitzicht. We zijn jaloers op Peter en Paula, zij runnen hier de vier prachtige kamers naast hun eigen huis.

Wanneer je incheckt krijg je een lijst mee met alle tips in de omgeving. Parkeren is gratis, er is genoeg plek. Je kamer is super nieuw en modern, bestaat uit een hemelbed, open douche, toilet en prachtige veranda. Wanneer je wil koken of iets koud wil zetten kan je de gedeelde keuken gebruiken. Hier staan ook al wat biertjes of wijnen voor je klaar welke je voor een kleine prijs mag pakken. Ontbijt kan je bijboeken, dat wordt hier dan elke ochtend vers voor je klaargemaakt. Het meeste op tafel is zelfs huisgemaakt en dat proef je.

 

Restaurant tip: Eira Do Mel – Vila do Bispo

Het is zo’n 20 minuten rijden naar Vila do Bispo. Als je écht heel goed wil eten, dan ben je bij het restaurant Eira Do Mel op de juiste plek. Hier hebben we het lekkerst traditioneel Portugees gegeten. Dat zal vast iets te maken hebben met de dagverse gerechten die ze hier bereiden. Vis komt van de lokale vismarkt, vlees van de lokale boer en groente uit de moestuin.

Onze aanrader voor het diner is de Cataplana octopus met zoete aardappel. De octopus was zo mals, we wisten niet dat octopus zo mals bereid kon worden. Onze complimenten aan de chef. En de wijn complimenteerde het eten ook. Wij komen terug.

Luz

Tramelo – Luz: 25 minuten
Autoverhuur: Hertz, via Booking.com
Verblijf: ASA Algarve Sea Adventures

Dit is het moment om de westkust te verlaten! Voor een relaxed verblijf vlakbij het strand kan je terecht bij ASA Algarve Sea Adventures. Dit ligt in het plekje Luz, pal naast Lagos. Je komt meteen terecht in een chille en gezellige sfeer, een soort kamp maar dan met een eigen appartementje voorzien van een douche, bed, woonkamer en keuken. Wederom gerund door een openhartig koppel. Je kan je aanmelden voor yoga, surflessen en rotsklimmen…

Activiteitentip: Rockclimbing – Algarve Sea Adventures

Ben je opzoek naar spanning en avontuur? Boek dan je rockclimbing sessie bij Algarve Sea Adventures. Je zal van een klif abseilen om vervolgens langs de rots weer omhoog te klimmen. Dé ervaring voor echte thrillseekers. En mocht je het stiekem wat spannend vinden (wat je natuurlijk niet toe zal geven) dan heb je mazzel met de goede begeleiding. Je zal je veilig voelen bij het team van ASA, al hang je aan een touwtje langs de klif.

To be continued…

Leave a Reply