Elk jaar proberen veel mensen om gewicht te verliezen. Helaas slaagt lang niet iedereen hierin. Sommige personen falen omdat ze hun motivatie verliezen, anderen gebruiken de foute methode. Bovendien is het voor mensen boven de 50 vaak moeilijker om af te vallen.

Dit komt doordat je leeftijd een rol speelt bij het verliezen van kilo’s. Hoe ouder je wordt, hoe trager je metabolisme bijvoorbeeld is. Toch betekent dit niet dat je helemaal niet meer kunt afvallen als je Abraham of Sarah hebt gezien. Gebruik namelijk simpelweg de volgende eenvoudige manieren om toch nog af te vallen!

Groenten en fruit

Door veel groenten en fruit toe te voegen aan je dieet is het al mogelijk om kilo’s te verliezen. Voeg deze ingrediënten toe aan elke maaltijd. Het is zelfs verstandig om elke keer minstens de helft van je bord met groenten en fruit te vullen. Ze zijn natuurlijk een stuk beter om te eten dan koekjes, maar groenten en fruit kunnen alsnog zoet zijn. Watermeloen en bessen zijn bijvoorbeeld echte aanraders voor zoetekauwen. Afvallen is zo ook nog lekker!

Bewegen

Als je ouder wordt, gaan je gewrichten slijten. Ook ben je vatbaarder voor blessures. Bewegen is desondanks erg belangrijk voor je gezondheid, vooral als je af wilt vallen. Je doet er hierbij goed aan om oefeningen uit te voeren die vriendelijk en zacht zijn voor je lichaam. Zo kun je ervoor kiezen om te wandelen op de loopband. Hardlopen is ook nog mogelijk, maar ga niet over je grenzen.

Gewichten

Daarnaast is het voor oudere mensen die gewicht willen verliezen vaak ook een goed idee om gewichten toe te voegen aan je workouts. Je hoeft echt niet een bodybuilder te worden, maar toch is het verstandig om je spiermassa up-to-date te houden. Je verliest immers spiermassa na je 50e. Dit verlies kan zelfs oplopen tot 5 procent per decennium als je niet actief bent. Pak daarom gewichten op en doe wat simpele oefeningen ermee.

Slaap

Ook is het belangrijk om goed te slapen als je na je 50e wilt afvallen. Dit is vooral belangrijk voor je hongerregulerende hormonen (leptine en ghreline). Als je onvoldoende slaapt, raken ze namelijk in de war. Dit zorgt er vervolgens voor dat je te veel eet. Je hunkert dan bovendien naar vet en calorierijk voedsel, wat het afvallen natuurlijk tegengaat. Slaapgebrek zorgt er ook nog eens voor dat je minder energie hebt, waardoor het bewegen slechter gaat.

Leave a Reply