De nieuwste Capsule-collectie van Breitling is geïnspireerd op een tocht door de Schotse Hooglanden en heeft aardkleurige tinten en chique tweed.

Breitlings SuperOcean-duikhorloge uit de jaren ’50 was bedoeld om de stijlvolle dragers ervan van de zee naar de kust en weer terug te brengen. De nieuwe Superocean Heritage ‘57 Highlands Capsule-collectie nodigt liefhebbers van Breitling nu uit voor een nieuwe kusttocht: het verkennen van de rotsachtige kust en mistige toppen van de Schotse Hooglanden.

“Al onze Capsule-collecties vertellen een ander verhaal. Voor de Superocean Heritage ’57 Highlands Capsule-collectie wilden we het gevoel opwekken dat men door de Schotse Hooglanden loopt. Vanaf het moment dat je vertrekt in een tweedjas en een wollen trui tot het verkennen van de door wind geteisterde kliffen en de terugkeer naar huis om op te warmen bij een knisperend haardvuur en de hond die naast je ligt. De Highlands Capsule-collectie is ontworpen om bij al deze belevenissen gedragen te worden.”
Georges Kern, Breitlings CEO

De Capsule-collectie is gelimiteerd en voor beperkte tijd beschikbaar. Elk horloge heeft een wijzerplaat van 38 mm, die verkrijgbaar is in de levendige, door land-en-zee geïnspireerde kleuren beige, groen, mosterd en blauw. Net zoals de vintage SuperOcean-voorganger beschikken ze over midcentury-geïnspireerde driehoekige indexen die de uren aangeven.

Beperkt beschikbaar, tijdloos design

Een kenmerkend Schots detail in de Highlands Capsule-collectie: een tweed-geïnspireerde stoffen horlogeband, gemaakt van een luxueuze mix van zijde en wol. Alle horloges worden verkocht met een metalen armband, terwijl de extra stoffen horlogeband wordt geleverd in een afzonderlijk zakje, samen met een springboard-instrument voor eenvoudig verwisselen van de horlogeband.

Elke subtiel gespikkelde, tweed-geïnspireerde horlogeband vormt een aanvulling op de gekleurde wijzerplaat: de blauwe wijzerplaat wordt gecombineerd met een donkerbruine band, de beige wijzerplaat met een klassieke bruine band en de groene en mosterdkleurige wijzerplaten met een groene band. Voor mix & match kan een aanvullende blauwe band afzonderlijk worden gekocht.

Deze horloges hebben roestvrijstalen kasten en ultraharde, kras- en schokbestendige keramische lunettes die omrand zijn door 18-karaats rood goud. De bidirectionele draaiende lunette heeft een lichtgevende stip – een verwijzing naar de oorspronkelijke functie van de Superocean als duikhorloge.

Elk horloge in de collectie is uitgerust met het Breitling-kaliber 10, dat een gangreserve van ca. 42 biedt als het niet wordt gebruikt. Net zoals alle Breitling-horloges zijn ze COSC-gecertificeerde (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres) chronometers, een onafhankelijke bevestiging van hun precisie en prestaties.

Of u nu langs een rotsachtige kust loopt, in een herberg schuilt of uw dagelijks leven leidt, de Superocean Heritage ’57 Highlands Capsule-collectie staat voor stijl en functie – en heeft een verhaal te vertellen.

 

Leave a Reply