Roadtrippen door Italië! Hoe lekker is dat?! Fantastisch. En wij mochten het voor je uitstippelen. Daarom hierbij een uitgebreid reisverslag van onze reis van Napels naar Sicilië, langs de Amalfi kust. Een aanrader voor iedereen!

We haalden in Napels de huurauto van Sunny Cars op. Deze konden we makkelijk ook weer bij het vliegveld van Palermo in Sicilië inleveren. 

Stop 1: Napels

Vanuit Amsterdam vlogen we naar Napels toe, de stad van vele kerken, beroemde musea, belangrijke monumenten en karakteristieke wijken. And not to forget: pizza! Wij struinden een dag door de veelzijdige stad.

Napels is all about good food, en dat hebben we geweten bij Ristorante Pizeria Galleria Navarra in Piazza dei Martiri (een mond vol). Om te beginnen begeef je je in een prachtige, sprookjesachtige binnentuin, wat voelt als thuiskomen in zo’n drukke stad. 

Het personeel weet wat het aanraadt en dat is ideaal voor de twijfelkonten onder ons! We begonnen met de Parmesan aubergine lasagna (erg lekker, ook voor het oog), gevolgd door een pizza (de gele cherrytomaatjes maakten het lekker zoet) en de kreeft pasta (special van het menu, aanrader!) en tot slot het tiramisu toetje met nutella (een eigen twist wat erg in de smaak viel bij ons, net wat anders dan je gewend bent wat de ervaring leuk maakte). En ofcourse, eindigden we met een Limoncello Spritz (deze moet je proberen!).

Stop 2: Ercolano

De volgende dag haalden we onze huurauto op en vertrokken we naar onze volgende bestemming: Hotel 7cento. De locatie ligt tussen Pompeii en Napels in, wat het een ideale tussenstop maakt. Het is een vrij rustig stadje waar je goed kan bijkomen van de drukte uit Napels. Onze kamer was lekker fris met een fijn bed, groot balkonnetje, schone moderne badkamer en een goedwerkende (en stille) airco. Antonio, de eigenaar, is lief en zorgzaam en staat voor je klaar bij alle vragen. 

Tip: spreek van tevoren met de eigenaar af hoe laat je komt zodat hij de sleutel kan overdragen. 

In de ochtend hebben we genoten van het lekkere ontbijtje dat bestond uit yoghurt, broodjes en beleg en Italiaanse zoetigheid van de bakker in de buurt. Prima plek!

Stop 3: Pompeii

Een absolute must als je in de buurt bent: het bezoeken van de verwoeste doch uitgegraven stad, Pompeii. Wij boekten een tour met gids en gingen een paar duizend jaar terug de tijd in. Erg indrukwekkend en zeker de moeite waard als je in de buurt bent!

 

Al onze indrukken werden uitvoerig besproken bij één van onze favo diners van deze hele trip, Cosmo Restaurant Pompei. De keuken is geïnspireerd door de vier elementen van de natuur: water (vis), aarde (vega of vegan), vuur (vlees), lucht (verrast worden door de chef). Wij kozen voor de laatste en wat hebben we een partijtje smaakexplosies mogen ervaren, dit is er eentje waar je U tegen zegt! Het personeel is ontzettend vriendelijk, weet veel en heeft oog voor alle gasten. Het is vrij rustig en dit is met opzet bedacht en gedaan zodat zij alle gasten de volledige focus en ervaring kunnen geven. 

In totaal hebben we van negen gangen mogen genieten. Alle rondes zijn ontzettend lekker en goed voorbereid. Onze favorieten: ravioli gevuld met een saus van champagne en gegrilde octopus met wasabi.

Cosmo heeft één van de beste dessert chefs van Italië en… dit was te proeven: de toetjes zijn zó lekker (sacher chocolade en abrikoos en wilde aardbeien met pistache en kokosnoot). Ook waren we te spreken over de wijnen, we hadden een champagne maar met de druiven (falanghina) uit de streek en een witte wijn (Trauminer Aromatico) was erg bloemig en vol van smaak. Beide een aanrader. 

Stop 3: Sorrento

Één van onze favoriete stops bij de Amalfi kust was Sorrento: de stad van de limoncello! Wij verbleven in Hotel Caravel, waar we heel tevreden mee waren. Het hotel heeft een eigen shuttle bus, dat naar het centrum gaat, met diverse tijden (van vroeg tot het einde van de dag: 23.30). Wij konden onze auto bij hun eigen parkeerplek op twee minuten loopafstand parkeren. 

Het hotel krijgt vier sterren, wat we konden merken. Er is goede service, het personeel is aardig, het ontbijt is divers (yoghurt, eieren, bacon), de kamer is fijn en heeft een ruime badkamer met bad, er is een zwembad, dakterras, een bar dat 24/7 geopend is en een binnen en buiten loungeplek met relaxte banken. Al met al: een hele fijne plek om te verblijven in Sorrento!

Mocht je in de watten willen worden gelegd, ga naar II Buco, een heerlijk rustig plekje tussen de drukte waar je zowel heel mooi binnen als buiten kan zitten. Reserveer van tevoren als je hier wil komen dineren (and trust us, dat wil je). Ze serveren hier gerechten die al jaren op de menukaart staan, bijvoorbeeld de linguine (7 jaar) en het dessert (17 jaar), en voorlopig blijft dat ook staan! De courgettepasta is een echte aanrader, deze staat niet standaard op het menu dus daar moet je even naar vragen. Wij vonden de ‘’off menu’’ echt de moeite waard. En de toetjes.. zijn echt om je vingers bij af te likken.

 

Vanuit Sorrento kan je heel makkelijk de andere populaire Amalfi steden bezoeken, zoals Positano. Wij besloten met de ferry te gaan, waar we héél blij mee waren, omdat we de stad dan van een afstandje konden bewonderen. Positano lijkt net een ansichtkaart, zó mooi. 

Stop 4: Ravello

Een prachtige bergdorp aan de Amalfikust wat wel eens wordt overgeslagen, maar geloof ons: dit mooie dorpje in Italië wíl je zien. Wij verbleven in Ravello Garden Hotel, wat echt als een droom voelde. Het personeel is (surprise, surprise) heel vriendelijk en ontzettend leuk. Het uitzicht vanaf dit hotel is adembenemend, en nee wij overdrijven niet.

Ze hebben een goede cocktailbar, een restaurant met ge-wel-dig ontbijt (yoghurt, granola, ei, kazen en ham, pannenkoeken, broodjes, vers fruit, croissantjes.. Je gaat hier echt rollend weg maar gelukkig kun je neerploffen bij het zwembad mét bar), kortom: alles is goed in orde en heel lekker. 

En tot slot is de service top: onze auto reden zij naar een parkeerplek (30 euro per nacht) en de koffers worden naar je kamers gebracht. 

Stop 5: Pisciotta

Na een hoop sightseeing in de Amalfikust merkten we dat we toe waren aan wat meer ontspanning en zo boekten we er een weekje Sicilië bij. Het idyllisch plekje, Marulivo Hotel in Pisciotta, was de perfecte tussenstop onderweg naar het eiland. Je verblijft in een fijne kamer met veel licht en uitzicht op de stad en zee en kunt er ultiem bijkomen op het terras.

Het ontbijt is lekker en uitgebreid met verse producten en net wat specialere gerechtjes, denk aan quiche, taartjes en kazen. Ook is het personeel ontzettend lief en fijn. Ideaal om tot jezelf te komen! Fun fact: het dorp bevindt zich midden in het Nationale Park van Cilento, en is door de UNESCO tot Werelderfgoed verklaard. 

 

Stop 6: Amantea

Een andere tussenstop in Amantea, Al Duomo B&Bheeft ook ons hart veroverd . Een verblijf in een kasteel met een fijne kamer, veel licht en uitzicht op de stad en zee. De host is aangenaam en toegankelijk. Het ontbijt eenvoudig maar lekker! Tip: ze hebben een erg leuk restaurantje in de buur genaamd ‘Cantina Enoteca Amarcord 1985’. Héél lekker eten en heel leuk personeel! Oh en vergeet zeker niet in de buurt een ijsje te halen ;).

Stop 7: Taormina

Een bezoek aan de stad Taormina mag zeker niet ontbreken wanneer je Sicilië bezoekt. Het is een bruisend klein stadje met leuke restaurants, mooie winkels en veel oudheid! 

Wij verbleven in één van onze mooiste accommodaties van deze trip, Palazzo Vecchio Taormina. Geloof ons: het is net een sprookje. Op elk moment van de dag wordt je in de watten gelegd door de geweldige service en personeel. Elk verdieping heeft een thema en alle kamers zijn ontzettend mooi, met een bed dat héérlijk ligt. Bij binnenkomst hebben wij ons laten verrassen bij de cocktailbar (echt een aanrader) door een super lieve barman die zijn eigen speciale cocktails maakt. 

Het ontbijt is erg lekker met allemaal verse gerechten die zij in de keuken voor je maken. Zij hebben een buffet met de basics maar de pareltjes zijn vooral op de menukaart te bestellen. Verse juices, toast met ei (gepocheerd, gebakken, scrambled), pannenkoeken, etc. Zorg ervoor dat je geen belangrijke afspraken hebt in de ochtend want zij nemen de tijd om het eten goed voor te bereiden.

Dineren in het hotel is óók erg lekker. Wij hebben ons laten adviseren en mochten genieten van de tonijntartaar, gegrilde octopus, caponata (echt Italiaans, which we love), zwaardvis met groente en scampi risotto. Het smaakte allemaal erg goed. Daarnaast hebben ze een geweldig leuk sommelier die veel verstand heeft van de wijnen, genaamd Francesco. Hij bepaalt de wijn bij de persoon, wat we erg leuk vonden.

 

Tot slot heeft het hotel een groot dakterras die helaas nog niet geopend was toen wij er waren. Desalniettemin belooft het iets moois te worden met een prachtig uitzicht waarbij (met mooi weer) de vulkaan Etna te zien is.

Taormina heeft veel gezellige restaurantjes in de buurt, een aantal zelfs met live muziek! La Scala zit midden in het centrum en heeft leuke verlichting. Wij vonden de gegrilde octopus héél erg lekker. Verder hebben we ook genoten van tonijn, tiramisu en ander gegrilde vis.

Stop 8: Letojanni

Een stop in de buurt van Taormina en ideaal als je weer toe bent aan zon, zee, strand. Wij verbleven in Palazzo Durante, wat een top locatie was. Je bent letterlijk binnen een minuut met je voeten in het zand, waar je ons heel gelukkig mee maakt!

Daarnaast hebben ze een terras waar je kan relaxen met uitzicht op de golven, een ontbijt om de hoek (in hoogseizoen zit je wél bij hun eigen restaurant) waar je kan genieten van yoghurt, croissantjes en een drankje en zijn er veel wateractiviteiten in de buurt (varen met een boot, suppen, paragliden, etc).

Er is live muziek in het weekend dus neem zeker je oordoppen mee als je hier gevoelig voor bent. Leuk feitje: de hotel is een monumentaal pand, Durante is namelijk een arts geweest. 

Stop 9: Palermo

Aan elk avontuur komt een eind, dus helaas ook aan deze. Wij konden onze huurauto uit Napels bij Palermo inleveren en vlogen vervolgens weer terug naar Amsterdam!

Leave a Reply