Voor degenen die op zoek zijn naar de perfecte tips om hun voorjaar en zomer in stijl te vieren, is er goed nieuws. Campari, de iconische aperitivo uit Milaan brengt dit seizoen een ode aan de Italiaanse cinema en zorgt voor een sprankelend avondrood tijdens twee speciale ‘Campari Cinema Nights’.

Onder het genot van een Campari Spritz cocktail kun je stijlvol genieten van iconische films als ‘La Grande Bellezza’ en ‘La Dolce Vita’. Vier het leven! Salute!

De magie van Campari & Cinema

Je weet het misschien niet, maar de roots van Campari liggen in het fashionable Milaan waar Gaspare Campari in 1860 een likeur ontwikkelde die de wereld zou veranderen. De ingrediënten van deze bitterzoete drank zijn sindsdien een goed bewaard geheim gebleven. Campari werd niet alleen beroemd door zijn verrassende smaak, maar ook door zijn innovatieve markering en sterke link met kunst en film. Federico Fellini, de legendarische regisseur van ‘la Dolce Vita’, maakte in 1984 zijn eerste commercial voor Campari. Sindsdien hebben talloze beroemdheden zoals Salma Hayek, Eva Mendes, Benicio del Toro, Penelope Cruz, Kate Hudson en Clive Owen hun naam verbonden aan het merk.

Dat Campari cinema een warm hart toedraagt is ook duidelijk te zien op de bekende filmfestivals van Cannes, Venetië en New York waarvan Campari al jarenlang officieel partner is. Met de Cinema Nights fleurt Campari deze Nederlandse zomer op met een ode aan de Italiaanse cinema en benadrukt het de blijvende band met de filmwereld.

Campari Movie Nights

– 13 juni vanaf 20:00 uur, W-Hotel Amsterdam

  Film: ‘La Grande Bellezza’

– 20 juni vanaf 20:00 uur, George Marina Amsterdam

Film: ‘La Dolce Vita’

‘La Dolce Vita’ (1960) – Dit meesterwerk van Federico Fellini schildert een beeld van het decadente leven in Rome tijdens de jaren zestig. De film volgt de journalist Marcello Rubini (Marcello Mastroianni) die zich een weg baant door een wereld vol glamour, feestjes en oppervlakkigheid. ‘La Dolce Vita’ is een tijdloos portret van de zoektocht naar betekenis in een wereld vol leeg vertoon en wordt nog steeds beschouwd als een van de grootste films aller tijden. Legendarisch is de scène met Anita Ekberg in de Trevi Fontein in Rome.

Italiaanse charme

De Campari Movie Nights zijn gratis te bezoeken maar vooraf registreren is nodig per mail via PR@abrandnewday.nl. Mis deze unieke kans niet om de charme van de Italiaanse cinema te beleven onder het genot van een heerlijke Campari Spritz en popcorn. Stay tuned voor updates rondom de Campari Movie Nights 2024 op de website en social mediakanalen van Campari.  De Campari Movie Nights worden medemogelijk gemaakt door Citscape Cinema.

www.campari.com
@campariofficial

Leave a Reply