FENDI, het iconische modehuis uit Rome, onthult voor het eerst in zijn geschiedenis een complete collectie parfums. Terwijl het honderdjarig bestaan van de Roman Maison nadert, presenteert FENDI zeven exclusieve geuren die de ziel van het huis belichamen en ons onderdompelen in een unieke familiecultuur.

Een geurrijke geschiedenis

Deze geurige reis begint in 1925, toen Adele Casagrande Fendi en haar man Edoardo Fendi een bont- en lederwarenwerkplaats openden in Rome. Generaties later blijft hun nalatenschap levend dankzij een hechte familie van sterke, inspirerende vrouwen. Deze geschiedenis vormt de toekomst van de parfumerie: exclusief, verhalend, levendig, kostbaar en gepassioneerd.

Zeven geuren, zeven persoonlijkheden

Elke geur in de collectie is geïnspireerd door een opmerkelijke persoonlijkheid uit de Fendi-familie, met als doel de intimiteit en waarden van het huis te weerspiegelen. De geuren zijn als een uitnodiging om de geheime tuinen van FENDI te ontdekken:

  1. Prima Terra – Een ode aan Kim Jones’ jeugd in Afrika, met noten van mandarijn, rozemarijn en eikenmos.
  2. Perché No – Silvia Venturini Fendi’s mantra, met de frisheid van roze peper en sandelhout.
  3. Sempre Mio – Delfina Delettrez Fendi’s herinneringen aan Marokko, met bergamot, cederhout en oranjebloesem.
  4. Ciao Amore – Leonetta Luciano Fendi’s zomerse herinneringen aan Ponza, met vijg en tonkaboon.
  5. Dolce Bacio – Anna Fendi’s moederlijke kus, met de geur van Damascena roos, abrikoos en patchouli.
  6. Casa Grande – De dynastieke geur van Adele Casagrande Fendi, met leer, vanille en amber.
  7. La Baguette – De geur van jeugdherinneringen van de tweeling Tazio en Dardo, met iris en Madagascar vanille.

De kunst van materialen

FENDI staat bekend om zijn meesterlijk gebruik van edele materialen zoals bont en leer. Deze traditie van vakmanschap wordt voortgezet in de parfumcollectie, met ingrediënten zoals oranjebloesem uit Tunesië, Atlasceder, patchouli uit Indonesië, en vanille uit Madagaskar. Deze hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten zijn geselecteerd door de parfumeurs Quentin Bisch, Fanny Bal en Anne Flipo, onder de creatieve leiding van de artistiek directeuren van FENDI.

Het ontwerp

De parfums zijn verpakt in navulbare flessen die de architecturale taal van Rome weerspiegelen. Het ontwerp, met zijn precieze snedes en iconische FF-logo, herinnert aan de oprichters’ credo: beheers het materiaal en bied het in zijn puurste, meest nobele vorm aan.

Verkrijgbaarheid

De geuren zijn vanaf 20 juni 2024 exclusief verkrijgbaar in FENDI boetieks en op fendi.com. Deze collectie is een nieuwe manier om het verhaal van FENDI te vertellen, een unieke expressie van de expertise van het huis door de taal van de parfumerie.

FENDI: Een eeuw van elegantie

Sinds de oprichting door Adele en Edoardo Fendi in 1925, heeft het merk zich gevestigd als een synoniem voor kwaliteit, traditie, experimentatie en creativiteit. Met deze nieuwe collectie parfums blijft FENDI trouw aan zijn rijke erfgoed terwijl het de grenzen van innovatie blijft verleggen.

Leave a Reply