AMBER Alert heeft vanmorgen in het radioprogramma GI:EL van Giel Beelen de aftrap gegeven voor hun nieuwe actie. Het landelijke vermiste kinderenalarm AMBER Alert wil er met hun actie, genaamd ‘1op10’ voor zorgen dat vóór 25 mei, de Dag van het Vermiste Kind, een op de tien Nederlanders zich heeft aangemeld voor de gratis ontvangst van AMBER Alerts om vermiste kinderen te helpen opsporen.

De AMBER Alerts worden alleen verstuurd als er een kind als vermist is opgegeven en de politie vreest voor het leven van het kind. In die gevallen, die gelukkig maar een paar keer per jaar voor komen, telt elke seconde.  en hoe meer mensen de AMBER Alerts ontavnge, des te groter is de kans dat het kind levend wordt teruggevonden.

Om voor elkaar te krijgen dat straks 10% van de Nederlanders een bericht ontvangt als er een kind vermist wordt, heeft AMBER Alert nog 270.000 nieuwe leden nodig, het liefste dus vóór 25 mei. Doe dus mee. AMBER Alert kost niets en aanmelden kan op alle mogelijk manieren, bijvoorbeeld via  www.amberalertnederland.nl, of door een sms te sturen met de tekst “AMBER AAN” naar 5100. Ook kan je jezelf aanmelden via de Facebookpagina van Amber Alert: www.facebook.com/amberalertnederland of volg AMBER Alert via Twitter @amber_alert_nl of @kind_vermist. Daarnaast is er een App beschikbaar in de AppStore.

Leave a Reply