Felgekleurde lasers schieten door de club, de muziek staat hard. Te hard. Een handjevol mensen op de dansvloer, ze proberen met elkaar te praten. Iemand wijst naar de bar, de rest knikt. Het groepje loopt vervolgens onvoldaan de dansvloer af. In de hoek van de club hangen een paar jongens tegen de muur, ze kijken wat in de rondte. Een mobiel in de hand. De bar is omringd door mensen die een drankje willen. De sfeer zit er vanavond niet lekker in, maar waar komt het door?

Biermerk Heineken wil ons behoeden voor overmatig drinken en daarom zijn ze een samenwerking aangegaan met de Nederlandse DJ Armin van Buuren. Als onderdeel van de Dance More, Drink Slow campagne hebben ze een experiment gedaan. Eén club, twee avonden, hetzelfde aantal mensen, maar een ‘klein verschil’: de DJ. Wanneer zouden er meer mensen bij de bar staan en wanneer zou er meer gedronken worden? Als er een goede dj lekker draait of als de sfeer (zoals boven beschreven) er niet lekker in zit? Bekijk het experiment hier.

Armin van Buuren heeft een vette track gemaakt genaamd Save My Night, bekijk de videoclip hierboven of luister hier via Spotify.

Leave a Reply