Rondzwerven door onbekende gebieden, vechten voor het hogere doel bij Troje, tien jaar reizen met gevaarlijke beproevingen op de weg, de verleiding van verliefde nimfen weten te weerstaan en bloeddorstige cyclopen verslaan. Odysseus was standvastig, een creatief genie en onverschrokken voor het avontuur. Immer met de blik gericht op zijn einddoel: thuisland Ithaka. Daar zou hij heen gaan, daar zou hij koning worden!

In de heldensaga van de Griekse dichter Homerus wordt Odysseus opgetekend als een échte held. Een man waar vrouwen zich veilig bij voelen. Een man die een voorbeeld stelt voor andere mannen. Een held wiens naam zou blijven leven door de epische verhalen, overgeleverd van mond tot mond. Opgeschreven in de meest stoffige geschiedenisboeken. De sage van Odysseus leeft voort.

Waar bevindt zich een dergelijke held anno 2014? Dichterbij dan jij zou denken. Het antwoord van Heineken? In iedere man schuilt een legend. Iedere man heeft kwaliteiten to stand out from the crowd. Iedere man kan legendarisch worden!

The Odyssey zou uiteindelijk het grootste werk van Homerus worden. Wanneer begint jouw legende?

Leave a Reply