Als ouders wil je voor je kind zorgen, je wil dat jouw baby veilig is. De plek waar iedereen zich het meest veilig voelt is natuurlijk thuis. Stel je voor: je legt ‘s avonds je baby in de wieg, je leest daarna zelf nog een boekje en besluit met je vriendin ook het bed in te kruipen. Op een gegeven moment word je wakker van een vreemde mannenstem die over de babyfoon roept: ‘Wake up baby!’

De enge man had de babyfoon van een koppel uit Ohio gehackt en keek toe hoe de baby vredig lag te slapen. Toen vader Adam bij zijn baby ging kijken zag hij inderdaad dat het cameraatje dat op de baby gericht was bewoog. Hij kwam oog in oog te staan met het cameraatje toen de hacker plotseling obscure dingen naar Adam begon te roepen. Die trok op zijn beurt de stekker uit de baby monitor.

‘It’s not just that they want to get in and mess with your camera,More sophisticated hackers know they can use this as a launching off point to get into your network and potentially steal your ID or use your network to launch malicious attacks against someone else.’ – beveiligingsexpert.

Conclusie: oppassen met al die cams in huis!

Leave a Reply