De gespannen blikken zijn strak op de kaarten gericht, het publiek houdt haar adem in. De finale, $500m op de tafel. Winner takes all. Jij hebt gebluft, met een 3 en een Koning ga je natuurlijk niet ver komen. Denkt men. Op the river win jij het duel met een double pair. Bam, in the pocket. Las Vegas in, een week feesten, rode Ferrari kopen én een huis in The Hamptons. Het zou zo maar kunnen.  Of je nu online gaat spelen voor cash of in een tournooi…onderstaande pokerregels moet je kennen!

– Houd je emoties de baas 

Het psychologische effect van poker kan je helemaal gek maken. Niet heel raar als je high-stakes speelt. Houd je zenuwen en emoties onder controle, blijf stabiel. Als je overhaast gaat handelen vanuit emotie zal je snel aan het kortste eind trekken. Stay cool, laat jezelf niet van de wijs brengen!

– Bluf als een pro

Wat is het toch lekker om een duel in de poker-arena te winnen met een keiharde bluf. Je weet dat je met die slechte kaart niets gaat bereiken, maar je laat je tegenstander denken dat je een pair Aas hebt. Bluf vooral niet te vaak omdat het anders je geloofwaardigheid aantast. Het geheim: je moet alles weten over het spel waarin je zit. Hoeveel bedraagt de pot, durven tegenstanders het risico te lopen,  hoe groot is de kans dat ze weten dat jij bluft etc. Het beste om dit te oefenen is: spelen, spelen, spelen.

– Zet niet teveel in bij goede kaarten

Natuurlijk is het verleidelijk om met hoge kaarten hoog in te zetten. Immers, je bent ervan overtuigd dat jij hiermee je slag gaat slaan. Wees echter voorzichtig want zo hebben je tegenstanders direct door dat je ‘wat’ in je handen hebt (of je bluft lekker). Houd je tegenstanders lekker in het spel én profiteer zo het meest!
– Niet iedere kaart spelen 

Enthousiast als je bent speel jij het liefste iedere ronde mee. Hier snij je alleen jezelf op ten duur mee in de vingers… Pokeren draait ook om het hebben van geduld. Sla gerust een ronde over als jij met jouw kaarten een lage winkans denkt te hebben! Op het einde van de avond zal het stapeltje geld je belonen!

Veel speelplezier Dan Bilzerian!

Leave a Reply