De perfecte vrouw, iedere man vraagt het zichzelf wel eens af. ‘Ga ik haar ooit vinden en zo ja, hoe moet ik haar dan ooit vast weten te houden? Waar ben ik eigenlijk naar op zoek én vind ik humor écht zo belangrijk in een vrouw?’ Tja, wij weten het eigenlijk ook niet. De ideale vrouw, de perfecte vrouw… bestaat ze überhaupt? Uit onderzoek van onze Men’s Health collega’s blijkt dat de ideale vrouw zeker wel bestaat, maar uiteraard wordt zij door iedere man anders geïnterpreteerd. Hieronder 7 wetenschappelijk bewezen punten dat de perfecte vrouw bestaat:

Ze is niet te jong In het Journal of Sex Research werd onderzocht wanneer mannen gelukkiger in de relatie zijn. Wat bleek? Mannen zijn gelukkiger in de relatie als de partner 2 tot 4 jaar jonger is.

Ze heeft grote borsten Mannen, wat zijn we toch voorspelbaar! Wetenschappers onderzochten of je sociosexuele oriëntatie (je bereidheid tot casual sex) invloed heeft op de manier waarop je de aantrekkelijkheid van de borstgrootte beoordeelt. En ja hoor… grotere borsten worden als aantrekkelijker beschouwd door vrijgezellen mannen.

Ze heeft een stralende glimlach In principe is (bijna) iedereen aantrekkelijk als ze lachen. Onderzoekers van journal Emotion onderzochten dit en vroegen mannen en vrouwen om meerdere foto’s van de andere sekse te beoordelen. Op sommige foto’s lachte de persoon, op de andere niet. Je raad het al… mannen voelen zich eerder aangetrokken tot lachende vrouwen. (Vrouwen daarentegen vallen eerder op mannen die serieus kijken.) Screen Shot 2014-10-14 at 2.08.20 PM
Ze lacht om je grappen En als ze dan mooi glimlachen is het mooi meegenomen als dat om jouw (foute) grappen gaat. Canadese onderzoekers hebben aangetoond dat mannen zich sterker tot vrouwen voelen aangetrokken die lachen om onze grappen. Bovendien geeft 75% van de Amerikaanse Men’s Health lezende mannen een vrouw met humor prefereert.

Ze heeft lange benen Mannen vallen op vrouwen met lange benen. Dit is voor ons een bijzonder geval van instinct: net als bij brede heupen (wat duidt op vruchtbaarheid) duiden lange benen ook op een lichamelijk gezonde én vruchtbare vrouw. Vrouwen vinden – by the way – een man aantrekkelijker met korte benen.

Ze is ambitieus  ‘Mannen willen toch liever een golddigger?’ Welnee, wij mannen vallen juist op vrouwen met eigen ambities en dromen. Onderzoek in het American Journal of Socioloog geeft aan dat mannen de voorkeur geven aan een financieel onafhankelijke vrouw in de relatie. Hiernaast vinden wij succesvolle vrouwen sexy.

Ze heeft bruine lokken Weer zo’n standaard opvatting: vrouwen vallen op blond. Als het gaat om de perfecte vrouw is dat absoluut niet waar. Uit onderzoek van Florida State University bleek dat mannen brunettes fysiek aantrekkelijker vinden, hieraast vinden wij brunettes intelligenter én er stabieler uitzien. Via Men’s Health 

One Response

Leave a Reply