Het gros van onze mannelijke (en vrouwelijke) lezers zal het wel eens meegemaakt hebben. Je gaat op de donderdagavond een drankje doen om de week ‘bijna’ af te sluiten én dat drankje loopt uit tot meer dan 10 bier, 4 wodka, 1 gin tonic en een tequila. Resultaat: de volgende ochtend word je wakker met een gigantische hangover terwijl je nog één dag aan de bak moet voor je écht weekend hebt. Hoe gaan we hier mee om?

– H20

Ja, je hebt het waarschijnlijk al tientallen keren gehoord, maar toch vergeet je het iedere keer: drink water om die f#king nare hangover te ontwijken. Door alcohol drogen we namelijk uit wat weer zorgt voor een gigantische kater. Drink twee glazen water voor het naar bed gaan en het zal aanzienlijk schelen!

– Voedsel

Waarschijnlijk heb je de vorige avond na het uitgaan nog een broodje shoarma naar binnen geschoven én deze traditie – na alcohol voedsel naar binnen werken – moet je vooral in stand houden. De volgende ochtend doe je er verstandig aan om veel fruit, vitamine b én brood met honing (snellere alcoholafbraak door suiker) te eten. Een ei met zout bestrijdt de moeheid die vaak gepaard gaat met een kater.

Koffie 

Het zwarte goud (zo wordt het bij ons op de redactie genoemd), koffie is één van de betere redmiddelen tegen een hangover. De cafeïne werkt bijzonder goed tegen katers en zelfs tegen migraine. Is dit wetenschappelijk bewezen? Neen, maar wellicht helpt het als we denken dat het helpt..

-Seks

We konden ook geen onderzoeken terugvinden op het internet waarin naar voren kwam dat seks een kater kan genezen, maar hé… de tijd gaat sneller voorbij en het is lekker. Prima om je vriendin mee te overtuigen toch?

Leave a Reply