We kunnen weer aftellen, de laatste dagen van het jaar zijn aangebroken. Woensdagnacht zullen wij 2014 voor 2015 gaan verruilen. De één zal terugkijken op een succesvol jaar terwijl de ander het wellicht zwaarder heeft gehad en niet kan wachten om 2015 met frisse kracht in te duiken. Goede voornemens horen hier natuurlijk bij. Misschien heb je er zelf al over nagedacht? Misschien wil je er helemaal niet over na denken en het allemaal maar op je af laten komen? Bij Misterdaily zijn we ervan overtuigd dat het stellen van doelen nooit nadelig kan zijn. Daarom helpen we je graag een handje met deze goede voornemens:

1. Op naar het geluk!
Klinkt cliché, zo bedoelen we het niet. Iedereen streeft geluk na én voor wie dat in 2014 niet is gelukt…hé, 2015 geldt als nieuwe ronde. Mocht je in 2014 nou ultiem gelukkig zijn geworden dan kan je dat kunstje in 2015 gewoon herhalen. Simple as that. Stel voor jezelf doelen: wat zou jou nou gelukkig maken? Het vinden van de ware liefde? Rijker worden dan ooit tevoren? Een wereldreis maken? Focus op je doel, blijf het in je hoofd herhalen én maak het waar!

2. Gezond worden!
Iedereen die je vraagt naar zijn of haar goede voornemens zal beantwoorden dat wat meer bezoekjes aan de sportschool gewenst zijn. Waarom is het dan toch een terugkerend iets? Lukt het niemand om zich aan zijn of haar doelen vast te houden? Let op dat het gaan naar de sportschool slechts een middel is om een doel te bereiken, bij het aanpassen van gewoontes kan je al meer voor elkaar krijgen dan door te zeggen dat je per sé 3x per week naar de gym moet. Pas je voeding aan, verander je slaapritme, drink minder alcohol, probeer te stoppen met roken (zoek een pad wat voor jou fijn en haalbaar is.)

3. Op zoek naar vrijheid!
Vaak vervallen mensen in een bepaald patroon, een vaste structuur waardoor hun leven wordt geleid door anderen. Ontbijt met de vrouw, in de file, werk, naar huis, avondeten, slapen. Het ontstaan van een sleur komt niet uit het niets vallen. Mensen die in een depressie belanden zijn op zoek naar vrijheid, de nieuwsgierigheid naar wat de aarde nog meer heeft te bieden. Hoe doorbreek je die sleur? Belangrijk is dat je realiseert dat je je hoofd vrij moet maken, innerlijke vrijheid. Probeer aan jezelf te werken, ga sporten, overwin angsten, neem stappen die je nooit had durven te nemen en werk aan je problemen. Vanzelf zal het voor jou duidelijk worden waar je heen wil in het leven én wat je hiervoor zal moeten doen.

Morgen deel 2

Leave a Reply