Rehahn is een Franse fotograaf met een passie voor reizen. In 2007 kocht hij zijn eerste camera, een Canon 5D Mark II. Sindsdien zijn Rehahn en zijn camera onafscheidelijk. Sinds 2011 woont hij in Vietnam. Vanuit hier trekt hij er met zijn motor op uit om foto’s te maken van mensen en landschappen.

De wereld rond

Het werk van Rehahn is niet alleen onze redactie opgevallen. Sinds vorig jaar staat Rehahn in de top 10 van de meest beroemde portretfotografen ter wereld.

Ook is zijn foto Smoking Man from Bac Ha verkozen tot Editor’s Choice van National Geographic.

De foto van het meisje met de olifant ging de wereld rond. Een dag na publicatie was hij voorpagina nieuws van The Daily Mail en Times. Media van over de hele wereld namen het beeld over.

Screen Shot 2015-01-14 at 3.18.58 PM

Het verhaal achter de foto’s

Misschien net zo bijzonder als de beelden is het verhaal achter de foto’s. Zo vertelde Rehahn een verhaal over een 93-jarige oude vrouw die hij ontmoette in een dorpje in Noord-Vietnam. De vrouw zat alleen, in een klein huis, diep weggezonken in gedachten te staren naar voorbijgangers. Ze vroeg Rehahn waar hij vandaan kwam. ‘Ngoui Phap’ (Frenchman), antwoordde hij. Het bleek een magisch woord te zijn. De oude dame was in haar jonge jaren verliefd geworden op een Fransman. Hij overleed tijdens de oorlog, maar ze is nooit gestopt van hem te houden. Ze vertelde dat ze er zeker van was dat ze dit jaar zou komen te overlijden. Maar dat ze blij was dat ze een ander Frans persoon had ontmoet voordat ze dood ging. Ze zei: “Ik weet het zeker, iemand heeft jou gestuurd voordat ik doodga.”

Koffietafelboek

Wil je een stukje Vietnam in huis halen? In zijn boek Vietnam, Mosaic of Contrast, is het beste werk van Rehahn verzameld.

WINACTIE OP BLVD.NL

Meer beelden

Bekijk hieronder meer werk van de fotograaf.

Screen Shot 2015-01-14 at 3.21.16 PM Screen Shot 2015-01-14 at 3.21.36 PM Screen Shot 2015-01-14 at 3.21.45 PM

Leave a Reply