Het is volgens hun “the next chapter” in Windows: Windows 10. Met diverse nieuwe, maar ook oude, features. Zo heeft het nieuwe besturingssysteem haar eigen ‘vertrouwde’ startmenu weer teruggekregen en is de scheiding tussen desktop en tablet duidelijker geworden. Met name de felle én kritische reacties op Windows 8 heeft dus gezorgd voor flink wat veranderingen.

Het nieuwe besturingssysteem ondersteunt schermformaten van 4 tot 80 inch. Windows 10 werkt nu op ook tablets, laptops en pc’s (zelfs Xbox One). Windows 10 past zich beter aan op het apparaat. Gebruikers op laptops en desktops kunnen weer genieten van hun oude vertrouwde bureaublad. Tevens is de bekende startknop, het startmenu en de taakbalk weer terug van weggeweest.   “Windows 10 biedt het vertrouwde van Windows 7 met enkele elementen van Windows 8”, aldus hoofd software design Joe Baltimore.

Task view is een nieuwe feature in Windows 10. Met deze nieuwe knop in de taakbalk kan je gemakkelijk een totaaloverzicht van alle open vensters op je scherm krijgen. De vensters worden dan verkleind zodat je sneller kan switchen tussen diverse open schermen. Tevens kan er met Task view meerdere bureaubladen aangemaakt worden. Interesting!

Leave a Reply