Een lekker begin, zoals je de vorige editie kon lezen zijn de mannen van Team Autovandaag gestart om 10:44. Je zou denken dat ze genoeg tijd hadden gekregen om rustig aan te vangen. Niets bleek minder waar, direct vanaf het begin moest er flink gezwoegd worden. Een race tegen de klok.

38e plaats

De route op de eerste dag was niet al te zwaar voor het team, toch moest er toch even gewend worden aan alle bijkomstigheden en omstandigheden bij de Tulpenrallye. Een respectabele 38e plaats in het touring-klassement. De late start resulteerde ook in een late aankomst, waardoor er maar kort de tijd was om de eerste succesvolle dag te vieren.

Dag 2: bijltjesdag

Dag 2 van de Tulpenrallye begon al in de vroege uurtjes. Tot aan de lunch bleek de route behoorlijk op te spelen, met files vlak na de start – zie die tijd maar eens in te halen – en talrijke wegomleidingen. Snel aanpassen, kaart hertekenen en weer door. Na de lunch diende een losvliegende ring zich aan. Ai. Maar als een ring los is, moet ook een moer verdwenen zijn. Waar was deze van? Contact met onze monteur bood geen hulp. Omdat deze vertraging toch niet meer in te halen is, werd rustiger (secuur) gereden en dat moet goed uitpakken voor het dagresultaat. Bij een proef op een kartcircuit kwam de aap na vier rondjes uit de mouw, een stabilisatorstang had het begeven…

Vroegertje

Het defect is niet onoverkomelijk en zojuist is de stabilisatorstang in zijn geheel verwijderd en gaan we – met goedkeuring van de monteur – zonder vervanging door. Dag drie belooft weer vroeg te beginnen gezien de starttijd van 7:33 uur. Snel naar bed en morgen weer vroeg op.

Via BLVD.nl & Autovandaag.nl

Leave a Reply