Stap voor stap manoeuvreer je over het stijle bergpad richting de top. De felle zon brandend in je nek, het schelle kweken van de krekels die zich schuilhouden in het dorre gras en de flora en fauna die door de hoge temperatuur geen perspectief op overleven lijken te hebben. Het is warm, veels te warm. Toch moest en zou je ooit eens in je leven hiken op de LA Mountains en nu de helse tocht eenmaal is begonnen vraag je jezelf maar één ding af: waarom???

Reizigers en avonturiers snappen het, zij hebben het antwoord. De wereld heeft waanzinnig veel te bieden én is het zonde om jezelf te beperken tot ‘slechts’ je eigen land. Of je nu een reis boekt naar Australië om daar een maand lang te leren surfen of dat je de grote oversteek naar the States maakt om daar in een busje met vrienden rond te touren. “Life begins at the end of your comfort zone.” Wij inspireren jou graag om the next step te nemen, om de top van de berg te bereiken én daarom volgen hier drie tips om ervoor te gaan!

Travel

 Budgetteer
Veel mensen laten zich tegenhouden door de prijs van een reis. Fair enough, reizen kan heel duur zijn alleen hier heb je toch echt de eigen hand in. Je kan van resort naar resort reizen en vrij prijzig overnachten of goedkoop en gezellig met onbekende mede-reizigers in een hostel slapen. It’s all possible. Set your target, safe up to that amount and travel the world!

Be prepared
Als je eenmaal je droomlocatie hebt bepaald is het verstandig om goed voorbereid op weg te gaan. Niet alleen qua visum én papierwerk, maar ook qua gear. Be prepared voor de meest barre omstandigheden. Kwalitatieve, sportieve schoenen zijn een must. Net als kleding voor de meest hevige climate-changes!

Lichamelijke verzorging
Natuurlijk is lichamelijke verzorging het ondergeschoven kindje, je wil overzee je lichaamsbeharing laten groeien als een ware Rambo, maar toch kan het wel eens lekker zijn om je reistempel te onderhouden. Van zonnebrandproducten tot je eigen wasmiddel en van flosdraad tot een onbreekbaar spiegeltje.

Deze drie beginselen vormen de basis om jouw eigen berg te beklimmen. Maak een goed plan, begin met hard werken en sparen: voor je het weet zet jij je eerste stappen op jouw steile, maar prachtige pad!

Leave a Reply